Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 2 octombrie 2014

"Cineva trebuie sa fie raspunzator ... pentru chinurile in care mor majoritatea dobermanilor"

...
Asta aude ce spune.
Face parte din sistemul asta ticalos alaturi de toti ceilalti din DCR sau dinafara. Dinafara nu pentru ca sunt altfel ci pentru ca se mananca intre ei ca lupii pentru bani. Nu cunosc canisa romaneasca care sa inmulteasca cu grije fata de sanatatea genetica. N-am intalnit asa ceva in opt ani si studiind cateva zeci de canise.
Toti sunt raspunzatori. Toti cei care isi inmultesc mortaciunile intre ele si apoi se duc cu puii pe maidanele patriei la pappitoi sa le dea trofee aranjate sau cumparate. Nu-i unul mai breaz. 
Eu zic ca ei n-au voie sa se planga de sefii IDC pentru ca sunt ca ei si oricum tot ei i-au pus si ii tin acolo unde sunt ei acum.
Cine i-a impiedicat (daca ei sunt buni si sefii aia rai) sa-i dea jos? Boicotul este la indemana oricui vrea sa indrepte ceva.
Nu sunt capabili sa-i dea jos?
Sunt lasi?
Atunci sa stea in kkt-ul in care se complac de ani buni si sa nu se mai planga ca ... strugurii sunt acri.