Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 30 septembrie 2014

De ce scriu numele unor oameni cu litera mica?

...
Pentru ca eu nu respect oamenii care nu se respecta pe ei insisi.
 

Nu respect crescatorul de doberman care nu se respecta in calitatea lui de crescator si inmulteste pentru bani in mod constient caini cu grave tare genetice de sanatate. Nu se respecta mintind ca nu i-au murit cainii tineri. Nu se respecta ascunzand decesele timpurii. Nu se respecta mintind ca are caini foarte apreciati in expozitii dar el aranjeaza cu arbitrul ca dobermanii lui sa ia trofee sau pur si simplu cumpara trofeele. Nu se respecta vorbind ca la usa cortului si amenintand cu bataia si cu moartea pe cei care il trag la raspundere.

Nu respect arbitrul care nu se respecta in calitatea lui de arbitru si se preteaza la aranjamente.


Nu respect omul care isi atribuie meseria de dresor cand habar n-are de dresura si de fapt strica cainii.


Nu respect pe nimeni din chinologia romanesca care se preteaza la a sustine pentru bani si functii niste inmultitori-smenari. 


Nu respect cum spuneam oamenii care nu se respecta pe ei insisi si numele lor il voi scrie intotdeauna cu litera mica.