Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 29 septembrie 2014

"Trendul" neindeplinit sau "am suportat bataia de joc a arbitrilor"

...
Daca doar unii dintre cei care arbitreaza isi bat joc si altii nu de ce s-a dus mereu si mereu la cei care si-au batut joc de cainii lui?
De ce nu s-a dus la aia care nu-si bat joc de cainii lui?
Asta-i intrebarea.
Raspunsul e unul singur.
Nu este in "trend" si asta inseamna ca indiferent de arbitru rezultatul este acelasi lucru care-l supara pana la ... o criza de nervi.
Dar nu cainii lui nu sunt in "trend".
El nu este in "trend".
Mai ramane sa lamurin care-i "trendul" pe care toti cei care arbitreaza caini il urmaresc.
Si lucrul asta il lamurim simplu pentru ca ne explica chiar cei care sunt in "trend" de ani de zile. Ne spun ei cu gura lor ce fac ca sa fie in "trend". Ne povestesc astfel ca nu cainele este cel care trebuie sa fie in "trend" ci stapanul lui care trebuie sa indeplineasca cel putin una dintre urmatoarele conditii: sa activeze in asociatiile canine regionale sau nationale, sa fie arbitru la randul lui, sa pupe in kr arbitrii, sa sponsorizeze sau sa cumpere titlul de care are nevoie pentru cainele sau.
Daca stapanul cainelui indeplineste cel putin una dintre aceste conditii cainele poate fi oricum ca nu mai conteaza va primi ceva in expozitie. Daca nu inteplineste niciuna din conditiile de mai sus stapanul si cainele lui vor fi facuti de ocara iar stapanul "va suporta bataia de joc a arbitrilor". 

Clar? 
Deci ori faci parte din sistem, ori pupi in kr sistemul, ori platesti trofeele. Valoarea cainelui este o poveste pentru copii oligofreni.

Asta-i "trendul" cel putin in dobermanistica romaneasca daca nu si in chinologie.
Vai mama ei de chinologie cu un asa "trend".
Si ne mai miram ca mor dobermanii din ce in ce mai tineri si ca nu mai seamana multi dintre ei a dobermani