Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 20 octombrie 2014

Asociatia Chinologica Romana - pestele de la cap se impute

...
Pe de o parte inmultitorii romani de dobermani recunosc ca trofeele se aranjeaza cu arbitrul sau se cumpara. Recunosc astfel ca in expozitiile canine organizate de AChR concurenta este de ochii lumii. Recunosc ca nu este important cainele, sanatatea lui genetica, temperamentul, aspectul exterior si nici cum il prezinti in ring ci important este cine esti si ce bani esti dispus sa cheltuiesti ca sa cumperi trofeul dorit.
 

Pe de alta parte la nivel inalt AChR-ul ignora realitatea asta recunoscuta chiar de inmultitorii de dobermani abonati la trofee in expozitiile AChR si joaca sceneta cu iubirea netarmurita fata de rasele canine. Cum sa interpretezi de exemplu faptul ca realitatea este ca in expozitiile organizate de AChR nu conteaza cainele ci banul pe care-l da stapanul ca sa ia trofeul dorit iar brindusa gheorghiu secretara sefului AChR cristian stefanescu face cursuri de handling expozitional mai mult ca sigur pe bani?  Adica ia bani de la unii ca sa-i invete prezentarea cainilor in expozitii, prezentare de care colegiul de arbitri din subordinea sefului ei nu tine cont. Colegiu de arbitrii din care face si ea parte. Ei, arbitrii ghidandu-se dupa cum spun inmultiorii romani de dobermani doar dupa aranjamentele cu proprietarii de caini sau dupa tariful platit pentru a obtine un anume titlu pentru caine. Adica brindusa gheorghiu secretara lui cristian stefanescu ia bani de pomana de la prostii dispusi sa plateasca pentru ... nimic?
Asa se pare ca merge treaba in chinologia romaneasca.
Acestor prosti li se inoculeaza pe sute de site-uri, pagini personale ale smenarilor ca e nevoie de o "pregatire inalta si temeinica" ca sa tina un caine de lesa in fata arbitrului. Si pentru ca sa fie invatati aceste lucruri inutile devreme ce trofeul se cumpara si ca urmare se cumpara si dreptul de monta al cainelui trebuie sa plateasca din greu invatatorii. Invatatorii, adica smecherasii de duzina care traiesc facand bani din genitale de caini.
 

Pai fratilor daca astia triseaza de trei ori la selectia animalelor pentru monta nu-si bat joc de viitorul raselor canine?
De ce de trei ori trisare?

O data ca sanatatea genetica nu conteaza, a doua oara ca nici temperamentul nu prea are importanta si a treia oara ca nici aspectul exerior nu conteaza devreme ce trofeele se cumpara.
Si atunci ce avem aici?
Avem o adevarata bataie de joc de rasele canine. 

Avem o selectie care nu tine cont de nimic privind calitatea cainelui dar tine cont in schimb de dispozitia proprietarului de a plati sistemul chinologic . 
Avem o smenuiala a prostovanilor care au bani de dat, smenuiala facuta de niste smecherasi de duzina (care se dau mari iubitori de animale ca sa impresioneze) asociati in tot felul de organizatii regionale, nationale si internationale pentru a da impresia de onorabilitate a cotcariei pe care o practica.
...
Avem un genocid canin.