Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 2 septembrie 2014

"Tu in ce calitate iti dai cu parerea?"

...
Si dai si dai cu gura pe bietul om care si-a exprimat o parere in legatura cu numele urechile si coada cupata a unui doberman. 
Deocamdata doar un atac violent, exagerat dar care n-a ajuns inca la "jet in pizda ma-tii de laba trista" si nici la masurarea publica a penisului respectivului sub atenta supraveghere si incurajare a marilenei asta evident pe forumul de kkt.

Doar atac exagerat de violent pentru ca nici individul respectiv n-a ajuns inca la esenta ... adica n-a ajuns la "adevarul care ii doare pana la violenta" pe smenari.

Problema dobermanului romanesc nu este insa legata de nume sau de urechi si coada cupate sa nu.
Adevarul este asa cum spun eu de ani buni ca problema dobermanului romanesc este  legata de caracterul celor care cresc dobermani in Romania majoritatea lor grupati in DCR. Este legata de faptul ca-i doare in cur in frunte cu presedintele ales de ei pe principiul "raul cel mai mic" ca dobermanii inmultiti in canisele lor au grave tare genetice. Ca mor foarte tineri. Ca inmultind astfel de bombe genetice pun umarul la disparitia rasei. Ca dobermanii lor au defecte morfologice evidente. Ca nu merita trofeele pe care le iau prin "aranjamente" sau pur si simplu prin "cumparare". Ca inseala cumparatorii cu dobermani de slaba calitate si bolnavi genetic... Ii doare in cur si merg mai departe cu dezastrul si asta pentru bani avand grije doar sa puna botnita adevarului asa cum le este caracterul cu injurii si amenintari.
Modelul lor in viata este marlanul agresiv care traieste dand tzepe prostilor ("apa, aerul si fraierul nu se termina niciodata") si care odata dovedit tzepar nu se da in laturi sa iasa din incurcatura "rupand un membru sau o falca celui care are ceva de zis pentru ca oricum nu-l costa decat 500 de roni".