Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 6 septembrie 2014

Minciuna sta la masa cu inmultitorii romani de dobermani

...
care mint asa cum respira.
Uite inca o minciuna: "dobermanul meu s-a clasat pe locul 5".
De ce-i minciuna?
Pentru ca locul 5 nu exista in concursurile canine. Conform regulamentului expozitiilor canine doar primii 4 caini se clasifica restul cainilor in cadrul aceluiasi calificativ sunt trecuti in ordine alfabetica. De la locul 4 in jos se poate discuta deci doar despre calificativul acordat.
Cand zic ei: "dobermanul meu a luat locul 5" mint profitand de faptul ca prostii carora vor ei sa le vanda ghioarlele nu citesc regulamente si ca numele dobermanul respectiv incepe cu o litera de la inceputul alfabetului ceeace il poate face sa apara imediat dupa cei 4 clasificati. Doar cei 4 dobermani au castigat ceva ca restul au pierdut concursul si sunt pusi la gramada in ordine alfabetica.

Asa ca dobermanul respectiv a terminat al 5-lea doar pentru ca numele lui incepe cu litera B pentru ca daca numele incepea cu litera Z putea fi de exemplu al 24-lea.
Cata lipsa de caracter pe ciumecii DCR-isti care transforma o infrangere intr-o victorie mincinoasa ca sa stoarca bani.
...
De fapt ei scriu pentru prosti. Cum spuneam eu: in dobermanistica romaneasca si nu numai au ramas doar escrocii si prostii.