Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 5 august 2014

Problema Dobermann Clubului Roman

...
Nu-i problema ca inmultesc dobermani care n-ar trebui inmultiti pentru ca au tare genetice de sanatate pe care le transmit urmasilor.
Nu-i problema ca le mor dobermanii din ce in ce mai tineri de a ajuns ca speranta de viata a dobermanilor sa scada de la 12 ani la 6 ani in momentul de fata.
Nu-i problema ca trofeele le iau prin aranjamente sau pur si simplu le cumpara.
Nu-i problema ca de fapt ce fac ei este inselatorie de-a dreptul.
Toate acestea nu-s probleme ale dobermanisticii romanesti, probleme create chiar de cei din conducerea DCR sau sub indrumarea lor.
In schimb au o probelema cu care se lupta de opt ani incoace in frunte cu presedintele lor.
Problema asta suntem noi, adica Mariana si cu mine care scriem despre ce fac ei.
Asta este problema lor.
Problema asta trebuie ei s-o rezolve: sa scape de noi din spatiul public, sa ne inchida gura, sa nu mai lamurim si pe altii care nu-i cunosc inca si vor sa cumpere dobermani de la ei ca ceea ce fac ei este de fapt un smen cu caini bolnavi genetic deghizati in campioni in ringuri aranjate si/sau cu trofee cumparate. Pentru asta au inchis forumuri de discutii, ne-au banat cu ajutorul colegilor din sistem de pe alte forumuri, ne-au denigrat familia, au murdarit imaginea noasta publica apeland la persoane cu un limbaj mizerabil, ne-au calomniat, ne-au injuriat, ne-au amenintat cu bataia, ne-au amenintat cu  moartea, ne-au amenintat cu penalul, au cautat sa-l compromita pe fiul nostru la locul de munca, ne-au reclamat blogurile la cel care asigura platforma acestora ca sa le inchida, au contactat si rudele din provincie, ... Ma opresc aici cu insiruirea magariilor facute de cei care asociati in DCR isi zic crescatori de dobermani. Timp de ani de zile mii de postari ale membrilor DCR sau chiar din conducerea clubului, postari pe diverse forumuri s-au referit la familia noastra. In plus mizeriile astea au umplut blogurile lor, paginile personale de pe Facebook. Ne-au calomniat, ne-au denigrat, ne-au terfelit imaginea familiei, ... Era si este obligatoriu pentru ei ca imaginea noastra publica sa fie terfelita, ca nu cumva sa fim crezuti.
Au facut astfel tot ce le-a trecut prin minte si le-a stat in caracter ca sa scape de critica noastra. Sa scape de fapt de adevarul pe care noi il spunem si ei il recunosc. Sa scape ca sa vanda nestingheriti dobermanii lor jalnici cu sute de euro puiul.
Asta este de fapt problema Dobermann Clubului Roman: Mariana, eu si putza fiului nostru pe care au pomenit-o in zeci de postari.