Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 9 august 2014

Dobermann Club Romania - pestele de la cap se impute

...
Inca un exemplu ce inseamna Dobermann Clubul Roman.
Deschid respectivii membri ai clubului in frunte cu seful lor o pagina noua despre rasa doberman. Deschiderea este insotita evident de strigaturile favorite pentru aburirea celor care nu-i cunosc. Zic ei ca tot ce vor scrie acolo trebuie sa fie in interesul dobermanului.
Pentru binele rasei zic ei ca vor scrie.

Trec lunile iar tot ce gasesti acolo sunt ofertele pentru vanzare pui de dobermani bine coafate cu reclama mincinoasa ca puii sunt din ... campioni cu titlurile "aranjate" sau pur si simplu "cumparate" cum recunosc ei.
Despre faptul ca peste 60% din puii de dobermani vanduti vor muri tineri doar de DCM nu gasesti scris nimic.
Despre cancerele care macina noile generatii de dobermani tot nimic.
Despre displazie care face puzderie de victime la fel nimic.
Despre speranta de viata a dobermanilor vanduti de membrii DCR, speranta de viata care se gaseste intr-o continua scadere tacere absoluta.
Nimic despre problemele grave ale rasei.

Pe DCR-isti in frunte cu seful lor nu-i macina deloc grija de viitorul rasei.
In schimb pe ei ii intereseaza sa-si faca reclama mincinoasa ca sa vanda puii bolnavi genetic, iar paravanul oferit de sigla Dobermann Club Romania este binevenita pentru aburirea celor care nu gandesc.