Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 6 iunie 2014

"Veniti in expozitii sa dovediti ..."

...
Sa dovedeasca ce?
Sa dovedeasca ca au bani cu care sa cumpere trofeul?
Asta este chinologia romaneasca?
"Aranjamente" si bani pentru trofee?
Si asta pentru ce?
Ca sa vanda scump cainii bolnavi genetic doar pentru ca sunt din parinti care au luat trofee in expozitii?
Sa vanda scump pentru ca au cheltuieli cum zic inmultitorii?
Cheltuieli care trebuie amortizate prin pretul de vanzare al puilor?
Au cheltuit cu cumpararea de trofee, sau au cheltuit cu "aranjamentele" pentru obtinerea de trofee?
Sau poate au cheltuit cu testele de sanatate care in majoritatea cazurilor nu servesc la nimic altceva decat la aburirea prostilor care cumpara cainii?
Si atunci de ce ne mai miram ca selectia dobermanului e varza?
De ce ne mai miram ca dobermanii mor din ce in ce mai tineri?
De ce ne mai miram cand asa au hotarat cluburile si asociatiile canine? Cluburile si asociatiile canine care iata urmaresc doar interesele celor care produc si vand caini de rasa chiar daca aceste interese duc la distrugerea rasei doberman.

Au hotarat si au reglementat  ca sanatatea genetica nu conteaza aproape deloc la selectia exemplarelor care vor fi inmultite. Nu conteaza aproape deloc sanatatea genetica pentru ca la dobermani de exemplu este dezastru la capitolul sanatate. Au hotarat si reglementat ca la selectie sa conteze insa imens trofeele si titlurile acordate de arbitru in ring. Sa conteze trofeele si titlurile care iata pot fi "aranjate" ori cumparate asa cum recunosc singuri inmultitorii.
Si asa a inceput dezastrul rasei doberman.
A inceput cu : "veniti in expozitie".

PS:Uitati-va doar ce monte catrastrofale din punct de vedere al sanatatii genetice face responsabilul chinotehnic al DCR-ului care mai este si medic veterinar. Uitati-va si pe montele la fel de jalnice facute de toti din conducerea DCR. Uitati-va si o sa va lamuriti ca dobermanii le mor tineri nu intamplator ci pentru ca ii doare in ... de sanatatea puilor adusi pe lume. Ei si-au facut regulamente care  incurajeaza dezastrul pe care-l patroneaza. Si-au facut regulamente care sa-i ajute sa faca bani nu sa se ingrijeasca de viitorul rasei. "Si ce daca moare tanar dobermanul meu" zice gelal alievici "imi iau repede altul pentru ca important este sa fiu in ring". Important pentru nesimtitii astia e showul cel aducator de bani nu cainele care poate "crapa" linistit pentru ca-l va inlocui repede cu altul.