Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 5 iunie 2014

Inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR recunosc ca dobermanii lor mor tineri

...
Imi reproseaza public ca: "ma bucur ca le mor dobermanii tineri."
Nu-mi reproseaza insa ca mint cand spun ca dobermanii lor mor tineri. Nici n-ar putea sa-mi reproseze asta pentru ca am o colectie impresionanta cu mortii tineri din pedigreele cainilor pe care ei ii monteaza in draci.
Ce va spuneam eu?
Datorita inmultitorilor care nu-si pot tine gura mi se ofera public mai mult decat o dovada. Mi se ofera o recunostere ca este asa cum spun eu, sau mai corect spus recunosc singuri ca :
ei inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR inmultesc ghioarle bolnave pe post de dobermani iar puii rezultati din aceste monte mor pe capete tineri, din ce in ce mai tineri.
Usor usor inmultitorii romani de dobermani recunosc tot ce fac pentru distrugerea acestei rase.
Trebuie numai sa scrie pentru ca din trei cuvinte spun patru prostii, iar cea cu limbaj de boarfa de pe centura capitalei este campioana la acest capitol.


PS: Si apropo daca eu in "nemernicia" mea pe care ei vor s-o dovedeasca prostovanilor care cumpara de la ei mortaciuni nu m-as "bucura" ce s-ar intampla? Ca asta e problema care ii macina pe inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR. Problema lor este ca ma "bucur" eu nu ca le mor dobermanii tineri.
Ar trai dobermanii lor mai mult? 
N-ar mai muri tineri dobermanii produsi in canisele lor ci ar trai fericiti si sanatosi pana la adanci batraneti?
Daca eu nu m-as "bucura" cum spun ei ca ma "bucur" asta ar rezolva toate problemele de sanatate ale rasei doberman?
Evident ca nu ar rezolva nimic, dar eu sunt problema lor numarul unu. Pe mine trebuie ei sa ma discrediteze pentru ca adevarul publicat de mine ii loveste rau la smenul cu ghioarle bolnave pe post de dobermani.