Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 4 iunie 2014

Teste de sanatate genetica irelevante

...
Cică eu zic ca testele de sanatate genetică sunt irelevante.
Eu nu zic niciodată de la mine nimic pentru că nu-i nevoie să zic.
Și nu-i nevoie pentru că sunt atât de proști încat publică singuri dovezile împotriva lor. Adică își dau singuri șuturi în cur și apoi țipă că-i doare.
Ultima dovadă furnizată este irelevanța testului DCM.
Aia cu limbaj de boarfa de pe centura capitalei publica rezultatul negativ dar și precizarea laboratorului privind ce înseamnă negativ.
Citiți precizarea laboratorului pentru ce înseamna negativ și vă cruciți:

Laboratorul care face testul avertizează pe cel care a plătit că ei nu conosc deocamdată decât o singura genă mutantă pe care o analizează, că sunt mai multe gene mutante în cazul DCM-ului și că din acest motiv negativ nu înseamnă că dobermanul nu va face DCM ci doar că în momentul recoltarii probei nu avea DCM-ul declanșat? Asta înseamnă că peste câteva luni dobermanul testat negativ poate face DCM-ul și muri din cauza asta. Asta înseamnă și ceva mai grav, cu mult mai grav despre care laboratorul atrage atenția: dobermanul testat negativ poate transmite DCM-ul puilor.
Laboratorul care face testul comunica deci ca testul este irelevant pentru transmiterea DCM-ului la puii de doberman.
Și atunci ce-i cu anunțul "test negative la DCM" pe care-l găsim la multi dobermani montați?
Abureală pentru proștii care nu citesc.
Abureală ca să vândă marfă cu defecte ascunse.