Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 24 iunie 2014

"Imaginea rasei doberman este ingropata"

...
Corecta afirmatie facuta de un inmultitor roman de dobermani.
Ce spuneam eu?
Spuneam ca usor, usor vor recunoaste tot ce ziceam eu inca din 2006.
Si uite inca o dovada : "imaginea rasei doberman este ingropata".
Totul este sa-i lasi sa vorbeasca ca ... isi dau drumul la gura.
Adevarat, imaginea rasei doberman este ingropata de cei care pentru bani au inmultit orice ghioarla bolnava genetic prabusind practic speranta de viata a rasei de la 14-15 ani la sub 7 ani. "Imaginea rasei este ingropata" de cei care ascunzand tarele genetice fixate prin monte aiurea au incasat sute de euro pe o mortaciune aburind naivii.
"Imaginea rasei doberman este ingropata" de inmultitorii romani de dobermani grupti sau nu in DCR.   
Eu doar consemnez ce spun ei.
In concluzie tineti aproape.


PS:Apropo de chestia cu tribunalul. Eu abia astept sa pun cartile pe masa. Atunci smenul cu ghioarle bolnave pe post de dobermani pe care-l practica inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR va primi o lovitura mortala si poate asta va salva rasa. Ciumecilor daca aveti curaj sa aflati cum va mancati de kr unul pe altul hai la tribunal sa punem cartile pe masa. 
Asa ca indrazniti dragi ciumeci.