Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 27 iunie 2014

"A infernal show machine served by Judges and Big Breeders ..."

...
Aiurea!
"Big Breeders"?
Adica doar unii dintre crescatori si-au batut joc pentru bani de rasa doberman?
Minciuna sfruntata care serveste doar celor care vor sa nu fie asociati dezastrului in care au adus impreuna rasa doberman. 

Cica ei nu sunt "Big Breeders" si ca atare n-au vina. 
Ca vina e doar la aia care ua luat mai multi bani.
Ca ei sunt doar niste mititei profitori.
Mititei, nemititei, dar profitori.
Realitatea insa este ca toti s-au inghesuit la ... cascaval.
S-au inghesuit ca mustele la balega ca nu-i de ici de colo ca niste neica nimeni rupti in fund si cu foamea in gat sa vanda pui de doberman cu sute de euro bucata. Ca o femela de doberman fata si 10 si 12 pui si poate fi pusa la fatat de trei ori in doi ani. Deci banet nu gluma pe capul unora care altfel in cel mai bun caz ar fi vandut cutii de vopsea incasand si ei cativa banuti la cutia vanduta.
Este adevarat insa ca acest El Dorado le-a fost aratat unora de cei care s-au infipt de la bun inceput in fruntea bucatelor.  Este adevarat ca au existat deschizatori de drum, dar in final toti fara deosebire au pus botul la smenul asta inmultind mortaciunile premiate in "expozitiile aranjate" cu regulamente facute special pentru incurajarea smenului.
Toti au pus botul pentru bani.
Toti in egala masura au contribuit la dezastrul rasei doberman si toti se retrag acum incet incet. Se retrag ca n-au incotro, lumea s-a lamurit ce este cu ei. Unii se retrag in tacere, altii facand valuri si acuzand pe altii de ce au faptuit ei toti impreuna. De, chestie de caracter.