Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 6 mai 2014

Jalea care bantuie dobermanistica romaneasca

...
Ia uitati ce brambureala este in capul astora care inmultesc dobermani in Romania.
Ce era bun ieri pentru cainii lor si laudau de nu se mai poate e rau azi.

Ia auzi ce spuneau ieri: 

"Arbitrajul extrem de competent din partea Dlui Papp care le vede excelent", sau "Dl Papp si Dl Molnar sunt cei mai buni din Ro", sau "dl Papp este un foarte bun arbitru de dobermann, poate cel mai bun de la noi".

Si uite ce spun azi: 

"Asta a fost inainte sa se aleaga praful de rasa cu genepoolul si sanatatea transformata intr-o ruina , cu kinologii si sistemul de arbitraj actual condus de Papp"
Ieri paap facea o selectie foarte buna, azi selectia facuta de paap "a facut sa se aleaga praful de rasa"!!!!
N-au fost alaturi de paap ieri atunci cand le-a selectionat pentru reproducere parintii, bunicii, strabunicii ... dobermanilor de azi? Au fost si l-au girat ca "un foarte bun arbitru de dobermann". L-au girat si l-au chemat pentru ca "arbitreaza bine cainii nostri" cum zice presedintele csaba iar dupa atatia ani ... au aflat ca-i rau si s-au schimbat.

Vai mama lor de neica nimeni.

Rasucirile astea de la o extrema la alta deovedesc incompetenta crasa a unor personaje care se vor perceputi drept crescatori de dobermani (deci care ar trebui sa stie ce vorbesc atunci cand deschid gura referindu-se la problemele meseriei lor) si sfarsesc prin a fi pe de o parte comici pe de alta parte tragici. Tragici pentru ca rasa doberman incaputa pe mainile unor astfel de bramburiti merge sigur spre dezastru.
Si cand ma gandesc ca sunt si unii prosti care dau like la balbataniile debitate asa la plesneala.