Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 5 mai 2014

Din invatamintele celor din sistemul chinologic

...
Ia uite ca spun singuri cum iau trofeele cu dobermanii lor:

"Cum poti da titlu unor caini cu mari probleme fata de ceea ce spune standardul? Pai spun eu: un CACIB = 500 euro ..."
Ei inmultitorii de dobermani spun, nu eu. Recunosc cu gura lor ca platesc jurizarea favorabila a dobermanilor pe care-i baga in ring.
Pai vedeti mai pifanilor de ce costa mult un pui de doberman dintr-un parinte cu "multi CAC si multi CACIB"?
Costa mult nu pentru ca-i bun cum credeti voi in ... naivitatea voastra  ci pentru ca trebuie recuperati banii cheltuiti in "aranjamentele" cu arbitrul.

Concluzia?

Dobermanistica romaneasca este o treaba urata rau, iar expozitiile sunt locul unde mortaciunile pe post de dobermani sunt coafate de arbitri contra bani in total altceva decat sunt ele in realitate si toate astea pentru a stoarce bani de la cumparatorii neavizati care cred ca totul e in regula.