Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 9 mai 2014

"Cumparatorii rai arunca pe strada dobermanii"

...
se vaita inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR.
Asa o fi numai ca ...
Cine a selectat cumparatorii?
I-au selectat inmultitorii si vanzatorii de ghioarle bolnave pe post de doberman care se plang acum ca acei cumparatori selectati de ei arunca in strada dobermanii.
Si care a fost criteriul de selectie aplicat?
Pai unul singur: sa fie atat de prosti incat sa nu bage de seama ca sunt trasi pe sfoara cu mortaciuni pentru care platesc sute ba chiar si o mie de euro. Sa nu citeasca pe net ca dauneaza la creier lectura, iar daca totusi citesc sa nu priceapa nimic. Pentru ca sa aiba vanzare la dobermanii lor de proasta calitate pe care niciun cumparator mai papurit n-ar da banii au cautat oamenii potriviti adica prostii.
Cand au avut cate un cumparator mai mintos si care le-a cerut socoteala de ce si-au batut joc de banii si timpul lui vanzandu-i o mortaciune pe post de doberman atunci mitocanii de serviciu l-au improscat cu laturi pe el si familia lui si i-au interzis sa mai scrie ce a patit pe forumurile controlate. Nu le-a placut de nevasta-mea si de mine pentru ca suntem responsabili si le-am reprosat ca si-au batut joc de rasa.
Asa ca acum au in fond singurii cumparatori pe care-i mai pot avea la halul de dobermani pe care ii produc. 
Au cumparatorii pe care-i merita pentru ca pe ceilalti n-au stiut sa-i aprecieze. 
Si atunci ... de ce se vaita?
Se vaita pentru ca ... da bine tot la prosti.
De fapt ei scriu ca sa atraga prostii.