Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 19 martie 2014

Cosmin Buzatu nu-i crescator de top

...
asa cum nici ghioarlele lui n-au fost si nu-s de top.
Chestia cu topul e doar asa o abureala pentru prosti ca sa vanda bine mortaciunile din dotare.
Apreciam pana de curand la Cosmin Buzatu discretia.
Avea si are caini jalnici, omul stie bine asta, ii piteste, ii vinde prin reclama de la om la om, nu da pe afara sa se laude public ca sa nu se faca de ras, dar de unde?
M-am inselat, de ceva vreme Cosmin Buzatu cu mortaciunile lui e mai prezent in spatiul public decat Woody Woodpecker din "Iesi".
Peste tot unde ma uit Cosmin Buzatu ciocaneste tantos cu mizeriile lui pe post de dobermani.
Top = doberman de calitate superioara. Declaratia cu dobermani de top naste niste intrebari. De unde ne lamurim ca dobermanii lui sunt de calitate superioara? Sunt doar pentru ca asa zice el? O alta intrebare privind "topurile" autodeclarate ale lui Cosmin Buzatu: cat ii traiesc lui dobermanii si atunci cand mor cati dintre ei mor de bataranete si cati de tarele genetice din pedigree? Si ar mai fi o intrebare: cati din dobermanii lui sunt testati la capitolul sanatate?

Pana ne raspunde la intrebarile de mai sus e clar ce vedem noi : dobermanii lui Cosmin Buzatu sunt varza si nu top iar el e doar inmultitor ca si ceilalti colegi de-ai lui romani care da tzepe cu ghioarle bolnave pe post de dobermani.