Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 16 martie 2014

Cumparati mortaciuni

...
Acum 15 ani mi-am luat primul doberman.
A murit la 7 ani de probleme la rinichi.
Ca sa-mi alin durerea mi-am luat al doilea doberman, pui de-al lui Davor Zamolxis recomandat de eva chivu si de leorbaiala lui alin taga care ca si acum dadea din clanta peste tot cele mai mari enormitati. Puiul lui Davor a murit la nici 3 ani de DCM. a murit ca si tatal sau de aceeasi boala necrutatoare cu transmitere genetica. Boala pe care eva chivu o trece sub tacere ca nu da bine la ... afacere.

Ca sa nu ma mai doara asa de tare mi-am luat femela din Ukraina tot la indicatiile evei chivu. De atunci si pana acum tremur in fiecare zi uitandu-ma in pedigree-ul ei.
Cum m-am fript de cateva ori am inceput sa caut explicatii de ce m-am fript si am gasit explicatia.

Selectia exemplarelor care vor fi inmultite nu tine cont nici de aspect, nici de caracter si cel mai rau nu tine cont nici de sanatatea genetica. Selectia se face doar dupa cine tine lesa. Dobermani cu grave tare genetice sunt inmultiti fara nici-o jena si asta pentru ca sunt celebri. Si au devenit celebri nu pentru ca sunt buni ci pentru ca stapanii lor au avut parghiile necesare sa-i umple de trofee, sau au obtinut parghiile acestea prin pupari dosnic aplicate arbitrilor si prin sponsorizare.
Lamurindu-ma ca totul este o farsa incerc sa avertizez oamenii de 7 ani incoace: cine vrea sa cumpere doberman are toate sansele sa se aleaga cu o mortaciune si asta pentru ca speranta de viata a scazut de la 13-14 ani la sub 6 ani.
Asa ca daca vreti dobermani scoateti voi intre cateva sute si cateva mii de euro din buzunar (in functie de stapanul animalului si de parghiile lui de a-l face celebru cu trofee "aranjate") pentru un pui si aveti sansa uriasa sa va alegeti cu o mortaciune si asta pentru ca bolile genetice sunt acum peste tot.

Asta au reusit sa faca cu ajutorul show-ului "aranjat" cei ce-si zic crescatori de dobermani.