Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 2 martie 2014

Ce bataie de joc

...
De ani de zile vorbesc despre media de varsta a dobermanilor romanesti care se gaseste intr-o scadere accentuata. 
Scade media de varsta a dobermanilor datorita bolilor genetice fixate printr-o selectie aiurea.
Stiti ce-mi raspund inmultitorii?
In primul rand ma injura si in al doilea rand troznesc cate un exemplu la 3 luni o data cu un doberman mai varstnic.
Ba mincinosilor, media de varsta este medie ca de aia ii spune asa iar rarele voastre exemple cu dobermani mai batrani confirma ce spun eu. 

Confirma pentru ca exemplele sunt rare, confirma pentru ca despre cel putin 90% din dobermanii din canisele voastre nu vorbiti nimic despre varsta la care au murit (ca nu va convine pentru ca au murit tineri) si confirma ca am dreptate ca d-aia ma injurati (adevarul deranjeaza pana la violenta).