Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 2 martie 2014

Un exemplu de asa nu

...
Tare greu de ales un exemplu pentru ca aproape toate montele la dobermani sunt de asa nu.
Dar totusi sa incercam sa dam un exemplu: cuibul Tahi-reme Max si Tahi-reme Oluja.
Doua ghioarle cu grave tare genetice de sanatate inmultite in dispretul absolut fata de iubitorii de dobermani.

Selectia pentru monta se bazeaza doar pe faptul ca fac parte din canisa unui arbitru international care mai arbitreaza si pe la IDC, mondiale, europene, ... Cum spuneam selectia se face cu trofeul nu pe baza aspectului, sanatatii genetice si a tempermanetului.
Asta apropo ca acum treaba merge bine.

Merge al dracu' de bine, asa de bine incat cred ca in curand dobermanii vor muri de boli genetice inainte de a putea fi vanduti.
Dar nu-i nimic, leorbaim, leorbaim, leorbaim bazaconii ca poate poate mai apare cate un prost sa puna like, botu si banu.