Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 26 februarie 2014

Vacs Albina crema Flora

...
Sau mai pe romaneste ... nimic.
Asa-i si cu selectia dobermanilor, un mare nimic ambalat in poleiala stralucitoare.
Care sunt criteriile de selectie pe care le aplica inmultitorii romani de dobermani asociati sau nu in DCR?
Singurul criteriu de selectie il reprezinta rezultatele dobermanilor in expozitii, care rezultate spun tot ei inmultitorii romani de dobermani asociati sau nu in DCR sunt "aranjate" cu arbitrul.
Si atunci daca singurul criteriu de selectie si anume rezultatele in expozitii iar aceste rezultate sunt mincinoase selectia in sine este fara doar si poate o mare minciuna. O mare minciuna promovata drept criteriu de selectie a rasei.
O minciuna pentru prostii care pun botul, dau "like" si scot banii.
Care ar trebui sa fie criteriile de selectie?
Sanatatea genetica, aspectul exterior si temperamnentul.
Gaseste cineva pe net pentru cuiburile actuale un singur studiu din care sa rezulte tinand cont de cele trei criterii de selectie cum s-a ajuns la alegerea masculului si femelei respective? Cum s-a ajuns la alegerea tatalui si mamei viitorilor dobermani?
Gaseste cineva pe net un singur studiu genetic de risc privind transmiterea la pui a principalele boli ereditare specifice rasei pentru masculii si femelele asa zis selectionate pentru monta si utilizate ca atare?
Nu veti gasi asa ceva.  

Nici inmultitorii si nici clubul de rasa nu se incurca cu asa ceva.
E mult mai simplu pentru ei sa se laude cu rezultatele mincinoase obtinute in expozitii "aranjate" ca singur criteriu de selectie si sa ne jigneasca pe Mariana si pe mine pentru ca aratam adevarul: 
inmultitorii romani de dobermani asociati sau nu in DCR inmultesc ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani pe care le transforma in lei paralei in expozitii "aranjate" cu arbitrul invitat de ei doar daca "le arbitreaza bine cainii". Asta-i selectia lor : "aranjarea" expozitiilor.