Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 26 ianuarie 2017

"Dobermanul X care a murit tânăr a murit de o boala genetică" este o afirmație corectă în proporție de aproape 100%

...

Conform statisticilor oficiale dacă luăm în calcul doar o singură boală genetică de care suferă rasa și anume DCM-ul afirmația este corectă în proporție de 67% (adică 67% din dobermani mor tineri de DCM). Dacă la cei 67% dobermani morți tineri de DCM mai adăugăm și ceilalți morți tineri de celelalte boli genetice care macină rasa doberman atunci procentul de adevăr al afirmației din titlul postării mele tinde spre 100%.

Ca urmare a celor de mai sus atunci când un înmulțitor zice "dobermanul X a murit tânăr dintr-un alt motiv decât o boală genetică" este extrem de mică probabilitatea să nu mintă.

De fapt înmulțitorii au tot interesul să ascundă bolile genetice pentru că astea se pot numi "defecte de fabricație" al dobermanilor pe care îi vând cu sute de euro bucata, ei fiind singurii vinovați de asta. Ei știu bine că vând "marfă cu defecte ascunse" și ca atare fac toate eforturile să ascundă decesele timpurii pe motive genetice atribuindu-le unor accidente sau greșeli de întreținere făcute de proprietarul dobermanului. Pentru asta observati disproporția estraordinar de mare dintre discuțiile înmulțitorilor despre bolile genetice din canisa lor, discuții aproape inexistente și avalanșa de acuze privind proasta întreținere a dobermanilor adresate celor cărora cu bună știință le-au vandut mortăciuni pe post de dobermani.