Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 16 septembrie 2016

IDC 16-18 sept 2016

...
"600 dobermann from 36 countries take part in the Internationaler Dobermann Club World Championships in the fields of Masi di Cavalese, Val di Fiemme, in the Dolomites of Trentino"

Ce vă spuneam eu? Inmulțitorii care au distrus rasa înlocuind selecția pe criteriul sănătății genetice cu selecția cu trofeul dau năvală la ciolan cu mortăciunile lor pe post de dobermani.

Nimic nou sub soare. Banii sunt și în dobermanistică ochiul dracului. Moare un panglicar bătrân? Pagubă'n ciuperci, în locul lui apar imediat alți zece viitori panglicari tineri, dar mult mai răi și asta pentru că spre deosebire de decedat care în zeci de ani își făcuse suma ăștia sunt înfometați nevoie mare.

Cunoașteți zicala înțeleaptă care spune: "moartea regilor bucuria nebunilor".