Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 26 iunie 2016

"Bai, esti penibil ! Tu chiar nu iti dai seama de kkt desi stati pe un munte"

...
Nu e deloc penibil. Mai ales pentru lumea voastră, adică a celor care trăiesc din genitale de câine.
El altceva nu știe să facă. 
Ce treabă are el că rasa doberman e pe ducă?
Câinii sunt pe lume pentru alde voi ca să vă bage bani în buzunar.
Nu ne spune singur crezul lui: 
"câinii pot sa moară liniștiți, eu îmi iau repede alții pentru că important pentru mine este sa fiu în ring"? 
El vrea să fie în ring unde să-l vadă proștii și să apeleze la el ca să le țină și lor câinii de sfoară plătindu-l. Îngrozitor pentru viitorul raselor canine, îngrozitor pentru noi care iubim dezinteresat dobermanul, dar afirmația lui este corectă. E odios când ne spune verde-n față că-l doare în cur de câini dar exprimă ceea ce gândește. Asta-i viața de câinar. Oricum o astfel de declarație cinică dar corectă este preferabilă frecatului scârbos și permanent în văzul lumii legat de iubirea lui pentru câini pe care răii de big-i crescători sau arbitri i-au distrus, legat de liniile strămoșești inexistente din care ... ce să vezi doar el catastrofalul înmulțitor mai are câini,  legat de plânsul cu țipete, sughițuri și isterii la capul mortăciunii pe care el a adus-o pe lume...