Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 28 mai 2016

Inmulțitorii au cumpărătorii de dobermani pe care-i merită

...

"Some my dogs and puppies was abandoned, two of them I never finded , one I saved. One 2 months puppy was abandoned in 3 days after he arrived in new home ..."

Ei înmulțitorii au selectat cumpărători eliminând pe cei incomozi, pe cei care-și cunosc drepturile și lupta pentru ele, pe cei care cer să li se vândă câini sănătoși genetic și corecți din punct de vedere tehnic. Ei înmulțitorii au selectat dintre cumpărători pe aceia care cred că valoarea unui doberman este dată doar de numărul și importanța titlurilor luate de părinții acestuia. Au selectat cumpărătorii care înghit pe nerăsuflate minciuna ca un "mare campion" este și sănătos tun din punct de vedere genetic dar și că în ring arbitrul îl apreciază corect doar în conformitate cu standardul rasei. Cum în realitate valoarea câinelui nu este dată de numărul și importanța trofeelor luate pentru că sănătatea genetică nu este evaluată în expoziții iar trofeele se obțin cu relații sau bani înseamnă că înmulțitorii și-au selectat singuri cumpărătorii după nivelul de prostie și/sau de snobism al acestora. Este prostie pentru că informații corecte există și pot fi citite. Este plin netul de "marii campioni" morți tineri de boli genetice grave, iar faptul că trofeele se dau pe relații sau bani sunt lucruri recunoscute public tot pe net chiar de înmulțitori. Este snobism pentru că dacă nu sunt proști cumpărătorii și își dau seama ce mortăciuni li se vând și totuși le cumpără o fac doar pentru ca să se laude cu trofeele luate de părinții puilor.
În cazul ăsta putem spune fără să greșim că înmulțitorii au cumpărătorii de dobermani pe care-i merită. Iar lamentarea înmulțitorilor că dobermanii lor nu sunt tratați așa cum trebuie de cumpărători este o doar o manipulare ca să le justifice eșecul cu montele aiurea pe care le fac. Ei înmulțitorii au ales  în mod intenționat genul ăsta de cumpărători pentru că alegerea asta este convenabilă șmenului cu ghioarle bolnave pe post de dobermani pe care înmulțitorii o practică.
Păcat însă de dobermani. Ei sunt singurii care nu merită nici ce le-au făcut înmulțitorii care i-au adus pe lume handicapați din naștere și asta cu buna știință, nici ce le fac apoi cumpărătorii proști și/sau snobi care după ce se plictisesc de ei sau pentru că le crează probleme care îi agasează îi abandonează pe unde apucă.