Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 29 mai 2016

Doamne ce bazaconie

...
"Said that DCM is poligenetic, probable there are MORE than 2 genes involved and said that DCM is everywhere . Some dogs have 1 gene , others have another gene and for sure there are more still undiscovered genes involved."

Doamne ce bazaconie.
Și asta este scrisă de un înmulțitor de dobermani care se poate presupune că având această "pasiune" ar trebui să stăpânească la cel mai înalt nivel problemele rasei. Asa ar fi normal, dar ce-i normal în grupul înmulțitorilor de dobermani? Poate doar mojicia. Las deoparte faptul că mai mult decât înmulțitor autorul citatului de mai sus este cel care se revendică inchizitorul șef al înmulțitorilor de dobermani. Cel care îi face terci pe colegii lui înmulțitori în primul rând pe motivul că prin montele făcute de ei au contribuit la creșterea impactului DCM în cadrul rasei.
Dacă citești așa ceva îți dai seama cât sunt de necunoscători acești indivizi care se pretind înmulțitori de dobermani. Cât sunt ei pe dinafara problemelor legate de creșterea rasei doberman. Așa îți explici de ce cu ei la timonă rasa a intrat în extincție, așa îți explici de ce refuză dialogul pe problemele rasei, așa îți explici de ce la semnale de alarmă bazate pe argumente serioase ei răspund cu atac la persoană.