Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 1 februarie 2016

Asociațiile de protecție a animalelor apară coada dobermanilor

...
și înmulțitorii de dobermani apară DCM-ul, cancerul, displazia, problemele renale, Wobbler-ul, ... de care suferă și mor tineri dobermanii mutând în mod intenționat atenția către probleme fără prea mare importanță pentru rasă cum ar fi mai nou disputa tăiat sau nu coadă și urechi de doberman.
Vad de exemplu că boss-ul câinarilor este acum în Filipine după ce mai ieri era prin Spania.
Și pentru că suntem la capitolul cine și ce apară să ne întrebăm ce apără el acolo unde a înțărcat mutu iapa?
Ne spune singur că apară acolo diversiunea numită doberman cu coadă și urechi tăiate vs. doberman cu coada și urechi netăiate. Apără o diversiune pentru naivi. Naivii ăia de pe urma cărora trăiește el împreună cu tot sistemul chinologic. Naivii care dau bani pentru mortăciuni pe post de dobermani. Naivii care nu-și cunosc drepturile de consumatori. Naivii care nu știu că legea îi protejează de țepe. Trebuie doar s-o cunoască și să apeleze la ea. Naivii pe care cohortele de înmulțitori de dobermani, adică subalternii boss-ului rămași acasă îi țin ocupați cu manipularea că e vai și amar de rasă dacă nu mai merg în expoziții dobermanii cu urechi și coadă tăiate.
Și atunci hop și boss-ul câinarilor să-și justifice excursiile povestind naivilor cum apără el dobermanii cu lipsă coadă și urechi. Doar nu vreți să spună naivilor că le cheltuie banii ca să rezolve problemele de sănătate genetică ale dobermanilor. Ce știu naivii cu ce se mănâncă genetica și apoi rezolvarea problemelor ăstora de genetică înseamnă pentru sistemul chinologic pagubă și atunci ... adio excursii. Nu mai vorbesc aici că sunt convins că nici boss-ul câinarilor nu știe mai nimic de genetică. În schimb dacă le spune naivilor că se luptă pentru "urechiușe și codițe" de dobermani e mai pe înțelesul lor dar și pe interesul financiar al șmenarilor al căror boss are în felul ăsta excursiile asigurate pe ani buni.

PS: Acum când vedem că pe lângă cheltuielile pe care le au înmulțitorii ca să aburească naivii cu originea sigură certificată "sanchi" de pedigree, cu coafarea ghioarlelor bolnave genetic în campioane cu trofee aranjate sau cumpărate (deci "sanchi" campioane) mai apare o cheltuială serioasă cea cu excursiile boss-ului câinarilor începem să înțelegem de ce cristina oprescu spune că 500 de euro luați de la naivi pentru un pui de doberman nu le acoperă cheltuielile.