Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 12 decembrie 2015

A trecut vremea ...

Când singurul criteriu de selecție a  câinilor de rasă care vor fi înmulțiți se bazează doar pe relații sau bani și nu pe standard și sănătate genetică. 
Când existența acestui singur criteriu de selecție este afirmată public de cei din sistemul chinologic și recunoscută tot public de mihail mușat fost președinte de filială locală AChR.
Când de ani de zile s-a declanșat o campanie de denigrare a mea care consemnez acest criteriu absurd de selecție practicat și recunoscut de cei din sistemul chinologic, o campanie de denigrare a mea și a familiei mele fără nicio legătură cu problema selecției greșite discutată de mine.
Când aceasta campanie publică e susținută de brindușa gheorghiu chiar din biroul președintelui AChR  atunci ...

Atunci cauza răului e clară și nu mai are rost să rămân doar la consemnarea efectelor ei. Declarațiile celor din sistemul chinologic românesc mi-au indicat cauza răului și atunci am decis să mă opresc să prezint la infinit doar efectele ei.
A trecut astfel vremea când dădeam doar exemple de noi cuiburi cu mortăciuni pe post de dobermani.
Azi se vede cu ochiul liber de oricine care vrea să vadă că dobermanii mor pe capete tineri de boli genetice grave. Mor din ce în ce mai tineri deci procesul de fixare a tarelor genetice de sănătate este în plină desfășurare.
Se vede bine de oricine are idee despre standardul rasei și că dobermanii "campioni" sunt cel mai adesea doar niște ghioarle.
Iată că acum prin declarațiile celor din sistemul chinologic e clară cauza care a dus la intrarea în extincție a rasei doberman.
E clară și nu văd de ce n-aș consemna-o mai ales că nu-i vorba de bănuieli și deducții ale mele ci de declarații publice ale celor din sistemul chinologic.

Cauza dezastrului rasei doberman este măsluirea selecției practicată în show-uri, măsluire practicată și recunoscută chiar de cei din sistemul chinologic.

Cu ajutorul acestei măsluiri ajung "excelenți genitori" ghioarle și mortăciuni care n-ar trebui înmulțite ajungând "vedete" doar pentru că sunt ai celor bine înfipți în sistemul chinologic sau ai celor care le cumpără trofeele.

Sistemul chinologic nu numai românesc practică astfel prin regulamentele adoptate și practicile folosite o selecție contra naturii, selecție responsabilă de dezastrul în care a ajuns rasa doberman. Răul e la vârf și se propagă de acolo până la ultimul crescător de dobermani.