Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 11 august 2015

Auzi tu ce grijă are csaba andrei majoros de câinii din China

Dar de dobermanii omorâți de el și de colegii lui din DCR prin politica catastrofală privind selecția nu-i pasă.
De ce n-are grijă andrei csaba majoros de dobermanii pe care îi aduce pe lume el și colegii lui din DCR și care mor din ce în ce mai tineri și în chinuri?
Nu-i pasă pentru că de aici îi vine lui profitul. Din înmulțirea unor dobermani necorespunzători ca sănătate castigă el și colegii lui.
Ce-i mai rău oare majoros andrei csaba pentru un caine, un ciomag în cap urmat de moarte sau chinul de luni și chiar de ani de zile înainte de a muri al dobermanilor veniți pe lume în canisa ta și a colegilor tăi din DCR?
Câtă ipocrizie pe majoros csaba andrei care se dă revoltat de câinii omorâți în China dar care nega acum câțiva ani impactul DCM-ului asupra rasei doberman atunci când eu atrăgeam atenția. Nega majoros csaba impactul DCM-ului dar în schimb imi denigra nevasta si fiul ca să-și apere lui și colegilor din DCR afacerile mizerabile cu dobermani bolnavi genetic.
Și să nu uit ... Apropo de televiziuni pe care le tot invoca căinarii, de ce nu cheamă majoros andrei televizunile sa le explice el cum au distrus ei cei din DCR o rasa înmulțind pentru profitul lor material și în ciuda oricăror avertismente dobermani care nu trebuiau înmulțiți? Sa le explice andrei majoros cum a scăzut speranța de viață a dobermanilor la sub jumătate sub "înțeleapta conducere" a lui și a lui cristian dragomir. Să le explice andrei majoros cum aranjează ei expozițiile ca să obțină trofeele necesare aburirii naivilor. Să le explice csaba majoros cât plătesc ei pentru trofee. Să le explice majoros si andrei si csaba cât adevăr există în pedigree-le cu care se laudă.

Să le explice în concluzie televiziunilor că dobermanistica românească este o mare minciună promovată de clubul pe care-l conduce.


După ce scriu articolul de mai sus csaba andrei majoros care "nu mă citește pentru că mă ignoră" (pe dracu că îl bântui și noaptea în somn pe el și pe ciracii lui) șterge textul la care m-am referit în articolul meu. Sterge tâmpeniile debitate de el. Ce dovadă mai bună că mă citesc în mod regulat daca nu trec nici 24 de ore și șterge textul comentat de mine.
În plus recunoaște că a vorbit gura fără el.
Vai mama lui de "manager" de doi bani. Poate de trei, poate de un ban nu știu exact dar asta-i vorba românească când te referi la un  nimic. Vai mama lui deci de "manager" care de obicei vorbeste și nu gândește. 
Ia să vedem ce ascunde sub covor csaba andrei majoros: