Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 12 iulie 2015

Escrocheria cu trofeele luate în expozițiile canine

Nu vă mai uitați la minciunile cu trofeele luate.
Expozițiile canine sunt de fapt motorul escrocheriei cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani și asta prin manipularea cumpărătorului.
Manipularea constă în faptul că vi se deviază atenția de la ceeace este esențialmente important pentru un doberman si anume: aspect, temperament, sănătate. Deviază atenția în mod intenționat în scop de manipulare catre trofeele luate de parintii lui. O să întrebați: ce, trofeele astea nu sunt luate pentru aspect, temperament și sănătatea câinelui? Din păcate nu.
Trofeele luate de dobermani nu au aproape nimic de-a face în ziua de azi cu aspectul, temperamentul și sănătatea câinelui. 
Înmulțitorii știu bine că nu vă pot vinde dobermani sănătoși și conform standardului rasei și atunci ca să vă poată cere totuși bani mulți pentru niște dobermani total necorespunzători vă deviază atentia de la ceeace este important adica aspect, temperament sănătate catre făcătura numită trofeu. 
Făcătură pentru că ...  
În primul rând trofeele nu sunt luate pentru calitatea dobermanului (aspect, temperament, sănătate)  ci sunt cumparate.
În al doilea rând dacă nu sunt cumpărate sunt aranjate cu arbitrul de cei care au poziția chinologică sau de relații necesară aranjamentelor.
În al treilea rând dacă nu sunt nici cumpărate și nici aranjate sunt luate pe principiul "în țara orbilor, chioru-i împărat" adică luate la concurența cu dobermani jalnici rau, fără concurență (pentru că dacă vrei să fii sigur că ieși primul cel mai bine este să alergi fără adversar) și în expoziții de nivel foarte scăzut unde arbitrajul este musai să fie extrem de îngăduitor pentru că dacă arbitrul nu dă trofeele puse în joc chiar prăpădeniilor de dobermani aduși în ring la anul nu mai vin nici ăștia, se desființează expoziția și arbitrul și oficialii rămân muritori de foame.
Dacă nu-i niciunul din cazurile de mai sus trofeele sunt supraestimate ca valoare de proprietar sau vă minte de-a dreptul că a luat câinele lui ceeace de fapt n-a luat.
Dacă sunteți la început de drum chinologic sau dobermanistic este foarte ușor să fiți păcăliți când vi se vorbește despre trofeele luate de dobermani.
Doar noi cei care suntem mai vechi în lumea dobermanistică știm când este vorba de un câine realmente valoros și când nu. Noi vedem câinele, am învățat din experiență să-i vedem chiar din poze defectele, ne dăm seama cu ușurință când pozele sunt trucate comparând mai multe poze ale aceluiași doberman, trucajele când se fac și se fac adesea ne atrag atenția asupra defectelor care nouă poate ne-au scăpat, îi cunoaștem ancestorii dobermanului cu defectele si bolile acestor ancestori așa că știm cam ce defecte și de ce boli vor suferi la rândul lor descendeții, ... Într-un cuvânt noi nu putem să fim așa de ușor duși de nas.

Dar pentru ca noi să nu vă putem avertiza pe voi cei fără experiență escrocii de înmulțitori au fugit din spațiul public în cel privat ca să vă poată aburi să le cumpărați cu multe sute de euro mortăciunile pe post de dobermani. Au nevoie ca hoții de întuneric ca să poată da loviturile.
De aceea feriți-vă atunci când cereți înmulțitorilor informații despre dobermani, feriți-vă să acceptați invitația acestora de a primi informațiile solicitate de dvs doar într-un mediu privat. Într-un mediu privat veți fi doar voi singuri victimele escrocilor de înmulțitori care vă pot aburi în voie. De exemplu pe mail, chat, grupuri inchise Facebook, sau grup de prieteni ai respectivului înmulțitor tot pe Facebook sunteți victime sigur. Cereți-le să vă transmita informațiile pe care le solicitați public sau scrieți-mi mie pe formularul de contact minciuniile spuse de aceștia în privat și eu o să vă arăt adevărul.