Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 14 mai 2015

Cât valorează?

...
Cât valorează pretenția că au dobermani rasă pură când singuri cei care spun asta și înmulțesc dobermani recunosc că genomul* dobermanului nu mai este cel din standard? Cât valorează ce scrie într-un certificat de origine  (pedigree) când singuri cei care înmultesc dobermani și solicită pedigree pentru câinii lor recunosc că pedigreeul se eliberează fără verificare și doar pe baza declarației înmulțitorului? Iar înmulțitorul vai mama lui de caracter.
Evident nu valorează doi bani.

Cât valorează trofeele canine când singuri cei care se duc în expoziții și obțin aceste trofee pentru câinii lor recunosc că nu le iau pe merit? Cât valorează deci un trofeu aranjat cu arbitrul sau chiar cumpărat?
Evident nu valorează doi bani.

Cât valorează ce se vede în pozele prezentate de un falsificator de poze dovedit?
Evident nu valorează doi bani.

Cât valorează dovada sănătății genetice din canisa personală, dovadă făcută cu un exemplu, sau două de câini mai longevivi? De ce ascund în mod intenționat orice statistică privind sanătatea genetică din canisele lor. Nu cumva longevivii sunt de fapt carrier, adică nu fac boala dar o transmit urmașilor? Dacă 65% din dobermani mor tineri doar de DCM câti sunt carrier din cei 35% rămași, adică cei care nu mor tineri de DCM dar transmit DCM-ul urmașilor? Nu cumva ăștia sunt longevivii dați de exemplu? Și este de laudă că are în batatură niște curate bombe genetice? Și să nu uit, cât valorează dovezile astea de longevitate clamate de unii a căror caracter lasă mult de dorit?
Evident nu valorează doi bani.

Cât valorează în cazul ăsta dobermanistica romaneasca? Cât valorează ceva în care totul este minciună și înșelătorie?
Evident nu valorează doi bani.

*genom conform DEX: "Totalitatea genelor prezente în cromozomii unui organism sau în setul haploid de cromozomi, care conține informația genetică necesară formării unui organism."
Standardul rasei doberman consemnează efectul informației genetice transmise de totalitatea genelor prezente în setul de cromozomi. Standardul rasei reflectă astfel in mod practic genomul dobermanului adică așa cum trebuie să arate un doberman.