Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 18 martie 2015

Chinologia românească favorizează escrocheria? ep.2

...
Să vă mai dau două exemple care favorizează cu gir de la AChR escrocheria cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani.

1. Arbitrii chinologi sunt în general și crescători de câini de rasă.
Crescători fiind au și ei nevoi de promovare a canisei ca toți ceilalți arbitri-crescători pe ai căror câini îi arbitrează.
Au deci și ei nevoie ca și colegii lor arbitri de trofee cu care să-și facă apoi reclamă ca să vânda puii.
Chiar dacă nu-și arbitrează proprii pui arbitreză puii colegilor lor.
Cum ar veni își arbitrează câinii între ei.
Sunt chinologic vorbind în dublă postură și anume de arbitru și jucător.
Și cum jocul ăsta se finalizează prin câstiguri materiale serioase nu-i deloc corect.

2. Organizatorii expozițiilor, deci cei care invită și plătesc arbitrii își bagă proprii câini în ring ca să fie arbitrați alături de câinii celorlați proprietari.

Amândouă aspectele semnalate de mine se numesc în cazul funcționarului public conflict de interese.
Curat murder.