Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 17 martie 2015

Chinologia românească favorizează escrocheria?

...
Azi o să comentez două aspecte grave care justifică întrebarea din titlul postării mele dacă nu chiar oferă un răspuns afirmativ la ea.

1. AChR împreună cu asociațiile regionale și cluburile de rasă organizează zeci de expoziții anuale dar nu publică rezultatele.  Nepublicarea rezultatelor favorizează matrapazlâcurile cu trofee și împiedică orice apreciere privind justețea acordării trofeelor precum și gradul mai mic sau mai mare de concurență în ring. În concluzie prin nepublicarea rezultatelor AChR încurajează moșmondelile de culise, aranjarea expozițiilor, cumpărarea de trofee, ... cu alte cuvinte incurajează reclama mincinoasă pentru vanzarea de pui.

2. Cartea de Origine Română componentă de bază a AChR eliberează pedigree (adică certificate de origine) crescătorilor de câini de rasă dar nu publică o bază de date cu pedigreele eliberate. În felul ăsta se încurajează declarații de montă false pentru că nicio tertă persoană nu poate remarca și nu poate reclama inadvertențele din certificatele de origine.

Rezumând AChR împiedică cu buna stiință cumpărătorii de câini de rasă să se informeze asupra mărfii pe care o cumpără.
AChR lasă cumpărătorii de dobermani să fie escrocați de crescătorii necinstiți care aranjează sau cumpără trofeele și care falsifică pedigree. AChR crează cadrul propice escrocheriei.
Eu așa cred voi ce ziceți?