Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 24 februarie 2015

Sfaturi pentru cumpărătorii de dobermani

Informație corectă există pe net...
Totul este să o cautați, să o citiți si să aveți discernământ, adică să puteți separa minciuna de adevăr.
Discernământul se crează în timp doar prin lectură și gândire.
A discerne între adevăr și minciună este un exercițiu pe care trebuie sa-l facem toți pentru a nu cădea victime escrocilor. Escrocii trăiesc de fapt din lipsă de discernământ a celor care nu-și pot dea seama ca sunt mințiți, care nu pot distinge adevărul de minciună, care cad astfel în plasa întinsă de escroci.
Exemplu, înmulțitori de dobermani în România sunt zeci. Fiecare și-a făcut pagina personala pe Facebook, fiecare si-a facut pagina separată pentru canisă, fiecare și-a facut pagini pentru aproape toți câinii veniți pe lume în canisele lor, și-au făcut pagini copii, soțul sau soția, părinții, bunicii, frații, socrii, cumnații, verișorii, prietenii, ... Respectivii și-au făcut si asociații si cluburi de șmenari ca de sub paravanul unei siglei să amăgească mai ușor. Și-au făcut zeci de grupuri închise pe Facebook în care își atrag victimele ca să-i aburească fără intervenția celor ca mine care am putea să-i luminăm. Sute de pagini în care minciuna este la rang de frunte. Când unul are un cuib de mortăciuni sar toți să-i facă reclamă. Când unul ia un trofeu aranjat cu arbitrul sau cumpărat sar toți să-l felicite. Cand apare unul ca mine care publică adevărul despre ei, anume că înmulțesc ghioarle bolnave pe post de dobermani sar toți să mă infiereze.
Cine nu-i capabil să-și dea seama de minciună cumpară și apoi se miră de ce-i moare dobermanul tânăr.
Asta-i viața, trebuie sa ne apăram singuri și nu o putem face decât citind și gândind.
Dumnezeu ne dă rațiune iar noi trebuie s-o utilizam.
Dacă n-o facem e doar vina noastră.