Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 7 ianuarie 2015

Solutia

...

"Who do you think you can change things inside the system are mistaken"
zice cineva.
Corect. 
Sistemul chinologic cladit doar pentru profitul material al celor care-l alcatuiesc nu poate fi reformat din interior. 
Sistemul chinologic a devenit de fapt o mare fabrica de caini de rasa care functioneaza doar atata timp cat exista profit. 
Totul este organizat in cadrul sistemului ca intr-o fabrica pentru profit.  Nu mai este profit si se trece pe pierdere fabrica de caini de rasa intra in faliment si dispare. 
Sistemul asta nenorocit cladit doar pentru profit material si care aduce moarte raselor canine de a caror sanatate nu se mai ocupa nimeni nu poate fi daramat decat bagandu-l in faliment. Si evident asta se poate doar din exterior.
Odata intrat in faliment guzganii veniti acolo doar pentru cascaval vor fugi unde vor vedea ei cu ochii.
Cum sa bagi insa sistemul asta in faliment?
Doar printr-o schimbare de substanta. O alternativa.

Schimbare al carei ideal trebuie sa fie:
Chinologia este hobby si nu afacere
In primul rand trebuie sa spun ca doar crescatorii pot oferi alternativa la sistemul chinologic actual.
Dintre acestia doar crescatorii cu un caracter deosebit de puternic pot schimba ceva. Adica aceia dintre ei care sunt dispusi sa uite de orice castig material, adica sa faca hobby. Ei vor fi cei care vor trebui sa se organizeze in paralel fata de sistemul actual si sa-i faca concurenta acestuia pana il vor face sa dispara. Va fi nevoie insa sa uite la bani. Sa iubeasca rasele canine si nu banul obtinut din genitale de caini de rasa. Initial le vor lipsi multe de exemplu cel mai grav pedigree-le.
De aia spun eu ca problema de baza e caracterul crescatorilor. 
Ca sa castige alternativa la actualul sistem problema este cati vor fi pentru schimbare si cati impotriva ei. Cati iubesc rasele canine si cati iubesc banul obtinut din genitale de caini.  
Sunt putini cei dispusi sa faca hobby schimbarea esueaza, sunt multi cei care iubesc doar cainii si nu banii schimbarea este castigatoare.
Totul sta deci in caracterul crescatorilor.

Asta este solutia teoretica.
Daca o vor pune in practica nu stiu. De ei crescatorii tine.
Cum spuneam caracterul crescatorilor este singura calitate care poate salva rasele canine.
Eu pot spune doar atat: din zecile de crescatori de dobermani pe care i-am cunoscut in cei aproape zece ani de cand ma interesez de rasa niciunul nu are caracterul necesar unei schimbari de esenta in chinologie si de asta sunt sceptic ca nu exista alternativa la actualul sistem chinologic. Toti iubesc banul mai mult decat cainii. Sper totusi sa ma insel, sincer sper asta. 

PS: Cine sa faca schimbare in Europa? Sutele de crescatori de dobermani din sistem traiesc din genitale de dobermani. Mananca, beau, se imbraca, calatoresc, isi fac vacantele ei si familia lor cu banii obtinuti din vanzarea de dobermani. Fomistii astia fie ca sunt ei romani, nemti, francezi, italieni, rusi, ... sau orice altceva sunt lucratori pe plantatia lui Wibli..., a lui Pezzano, adica pe plantatia celor care le dau voie sa aiba din ce trai omeneste. Numai sa gandeasca ei la schimbare nu sa si incerce s-o faca si raman muritori de foame. Schimbarea o pot face doar crescatorii care traiesc bine din altceva decat din genitale de dobermani si care vor ca din cresterea dobermanului sa faca doar un hobby si nu o afacere ca sa aiba nevoie de sustinerea sistemului. Si trebuie sa fie suficienti de multi ca sa poata colabora intre ei pentru ca sa puna sistemul in pericol. Si pe astia eu nu prea ii vad la orizont.