Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 26 ianuarie 2015

Sa-l felicităm pe alin țaga că în fine s-a decis să spună adevărul cel bine ascuns de sistem

...
alin țaga revine și spune:
"Eu nu spun că dobermanul și-a pierdut genomul inițial. Studiul genomului spune asta."
Deci:  nu alin țaga "spune că dobermanul și-a pierdut genomul inițial" ci "studiile (pe care le citează alin țaga) privind genomul spun asta". alin țaga spune insă mult mai mult decât asta. alin țaga spune cum s-a realizat aceasta schimbare de genom:
"la anumite linii s au produs falsuri și genomul nu se potrivește cu pedigreeul"
In concluzie alin țaga spune că  "s-au făcut falsuri" cu pedigreele.
Aici e o mica problemă. Studiile respective spun ca genomul dobermanului atat european cât și american în intregimea lui și fără excepții s-a schimbat și nu doar genomul unor "anumite linii". Deci "falsurile" chiar dacă au avut loc la anumite linii (așa cum spune țaga alin) ele s-au transmis peste tot prin amestec. 
Asta inseamnă că pedigreele sunt toate grevate de falsuri. 
alin țaga acuză astfel că pe șest crescătorii au corcit dobermanul dănd declarații mincinoase de montă. Mai clar crescătorii ne-au inșelat spunănd că ne vând câini rasă pură doberman timp în care ei ne vindeau metiși pe post de dobermani, adică GHIOARLE.
alin țaga îmi dă astfel dreptate mie când spun de ani de zile că nouă ni se vând GHIOARLE pe post de dobermani. Îmi dă dreptate alin țaga și mai mult decât atât argumentează cu studii științifice că dobermanii au fost corciți și deci pedigreele falsificate ca să nu ne prindem noi cumpărătorii. E mai mult decât putem eu spera să recunoască crescătorii.

E tare ce spune alin țaga. De la eva chivu încoace care recunoștea ca dobermanii toți indiferent de linia din care fac parte sunt BOLNAVI GENETIC de DCM asta este cea mai tare recunoaștere. Am așteptat-o zece ani și uite că a venit.

PS: Pentru mine nu-i o noutate ce spune alin țaga acum. De ani de zile spun că nu vad decât GHIOARLE și uite că studiile de genom citate de alin țaga confirmă ce spun eu. 
Spun studiile citate de alin țaga că sunt GHIOARLE peste tot atât în Europa cât și în America. 
Caracterul mizerabil al marii majorități a crescătorilor de dobermani pe care îi cunosc eu făcea aproape certă înșelătoria cu pedigree-le atâta timp cât pedigree-le se completează exclusiv, fără verificare și fără sancțiuni doar pe baza declarației crescătorilor.  Mă așteptam la asta nu doar ca observație indirectă a fenomenului dobermanistic ci și în mod direct pe pielea mea. 
Existența peste tot a ghioarlelor (adică a dobermanilor care nu mai respectau genomul ințial al rasei) nu se putea explica decât prin lipsa de puritate, iar lipsa de puritate se explică doar prin existența în pedigree a unor câini care nu erau dobermani. Cum în pedigree-le eliberate cu semnături si ștampile ni se arătau doar dobermani concluzia una singură: pedigree-le erau falsificate.
Până aici nimic nou pentru mine.
Noutatea pentru mine apare acum și constă în faptul că încă o persoană din interiorul sistemului s-a hotărât să vorbească și bine a făcut. Noutatea constă în declarația unei persoane din sistem, declarație susținută de studii științifice. 
Bine a făcut alin țaga ca a vorbit.
Sistemul ăsta de kkt trebuie să dispară împreună cu actorii lui, iar actorii respectivi nu sunt doar unii crescători (cum greșit crede țaga alin) ci toți, pentru că toți au beneficiat din falsuri și i-au hăituit pe cei care le strigau adevărul in fața.
Pentru asta trebuie să-l felicităm pe alin țaga.