Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 25 ianuarie 2015

Pedigree sau nu tot un drac

...
Peste tot crescatorii iti recomanda sa cumperi caini de rasa doar de la ei si asta pentru ca doar la ei originea cainelui este sigura.
Spun mereu si mereu ca doar ei iti pot oferi certitudinea rasei pure.
Iar pentru asta iti prezinta un document care vor ei sa spuna ca el certifica puritatea rasei. Document numit PEDIGREE. 
Si pentru ca PEDIGREE-ul sa aiba greutate oficiala necesara atestarii originii crescatorii iti arata cu degetul ca in partea de jos a documentului se gasesc semnaturi si o ... STAMPILA.
Nevoia de STAMPILA a dus la infiintarea de catre crescatorii uniti in AChR a unei noi institutii si anume CARTEA DE ORIGINE ROMANA
Vedeti ce pompos suna. 
Te lasa sa crezi ca in acea institutie se da o lupta pe viata si pe moarte pentru a certifica in mod absolut puritatea raselor canine.
In mod absolut pentru ca altfel nu se poate explica de ce toti crescatorii sustin originea certa reprezentata de PEDIGREE.
Ce se intampla de fapt la CARTEA DE ORIGINE ROMANA cand crescatorul solicita certificate de origine adica PEDIGREE pentru puii noului cuib?
Ce se intampla in spatele gardului vopsit in culori amagitoare (evident pentru prosti) numit CARTEA DE ORIGINE ROMANA?
O sa spuneti ca in spatele gardului se afla leopardul.
Gresit!
In spatele gardului vopsit pe care scrie CARTEA DE ORIGINE ROMANA se afla un functionar care preia de la crescator o declaratie scrisa in care acesta sub semnatura zice ceva de genul : 
sa moara mama daca puii pentru care cer io pedigree de la voi nu sunt din mama ... si tata ... si pe cei n pui (masculi si femele) vreau io sa-i cheme ... si semneaza.
Pe baza declaratiei scrise a crescatorului functionarul CARTII DE ORIGINE ROMANA ii elibereaza respectivului cu semnatura si stampila marii institutii numita pentru aburitrea prostilor CARTEA DE ORIGINE ROMANA n cartoane colorate pentru cei n pui, adica n PEDIGREE.
Concluzie: la CARTEA DE ORIGINE ROMANA nu se certifica nimic ci doar se inregistreaza niste declaratii ale crescatorilor. Nu verifica nimeni si nu sanctioneaza nimeni mincinosii. 
Functionarul de la CARTEA DE ORIGINE ROMANA luat banii si si-a facut treaba.
Cine si de ce sa-l ia la rost?
Are documentele justificatore si anume declaratiile crescatorilor.
Asa ca acum putem sa stam linistiti.
Noi cumparatorii ori luam caini ieftini din targ crezand in declaratia celui care-i vinde ca sunt din ... si din ... ori luam caini scumpi de la crescatori pe baza tot a declaratiei acestora ca sunt din ... si din ... 
In ambele cazuri originea cainilor se bazeaza doar pe declaratia celui care vinde puii. Adica cu PEDIGREE sau fara tot un drac.

PS: Ia incercati sa raspundeti la intrebarea: de ce CARTEA DE ORIGINE ROMANA nu publica pedigree-le eliberate pe net? Sa le vedem pe toate la un loc.