Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Dobermann Club Romania - minciuna pentru profit material?

...
Azi o sa dau exemplu care mi-a fost inspirat de o recomandare  omniprezenta facuta de inmultiorii membri DCR la aparitaia unui nou cumparator de dobermani care cere informatii despre dobermani si canise?
Recomandarea asta suna asa: "uita-te pe site-ul DCR si te vei lamuri de acolo".
Numai ca site-ul repectiv este o mostra de dispret pe care inmultitorii de dobermani si Comitetul Director al DCR o au fata de cumparatorii de dobermani si sa va explic de ce.


Problema uriasa a rasei doberman este sanatatea genetica. Problema asta este asa de mare incat pune in pericol de disparitie rasa. Ca problema este serioasa ne dovedeste eva chivu membra in Comitetul Director al DCR care recunoaste intr-o discutie pe un anume forum aceasta situatie. Pe site-ul DCR cel recomandat de inmultitorii de dobermani pentru informare in schimb nu se gaseste nimic consemnat referitor la bolile genetice de care sufera dobermanii si nici la impactul pe care acestea il au asupra viitorului rasei doberman.
Acolo pe site-ul clubului
inmultitorii membri DCR in frunte cu cei din Comitetul Director isi fac doar reclama. Reclama pentru a vinde pui de dobermani si ascund cu grije mortii tineri din motive genetice de sanatate. Astfel rubrica "Dobermanni" e plina cu dobermani morti tineri de boli genetice unii dintre ei decedati acum mai bine de 5-6 ani dar despre care nu se consemneaza nimic in acest sens.  

Cumparatorul de dobermani este indrumat aici pe site-ul clubului ca sa se informeze. Este indrumat de inmultitorii grupati in DCR. Iar aici pe site-ul clubului i se lasa impresia falsa si asta in mod intentionat ca problemele genetice de sanatate nu exista, ca dobermanii din pedigreeul puiului achizitionat sunt sanatosi tun iar daca au murit au murit de moarte buna. I se lasa impresia falsa ca totul este OK cu dobermanii membrilor DCR.

Concluzia?
Reclama voit mincinoasa pe site-ul DCR.
 

Scopul inducerii voite in eroare a potentialilor cumparatori il gasim la rubrica "Pui disponibili" a site-ului. In aceasta rubrica cumparatorului de dobermani caruia i s-a prezentat pe tot parcursul site-ului in mod mincinos ca dobermanii produsi de canisele romanesti sunt sanatosi i se pune la dispozitie un formular pentru a cumpara un astfel de pui de doberman.

Cu cati bani vand mincinosii astia puiul?
Un "fleac" spun ei pentru ca ei n-o fac pentru bani ci din "dragoste de dobermani". E "hobby" nu afacere sustin mincinosii astia. Un "fleac" de 1000 de euro pentru un pui de doberman. Zece pui vanduti la un cuib mai marisor e desigur un "fleac" de 10.000 de euro si "fleacul" asta e obtinut in doar doua luni cat dureaza gestatia la o femela de doberman . "Dragostea de dobermani" un "fleac" de 10.000 de euro obtinuti fara taxe si impozite adica fara a da un ban pentru batrani, copii, invalizi, invatamant, sanatate, ... 10.000 de euro saltati o data la doua luni sunt "dragostea" care ii mana in lupta sa exploateze niste genitale de dobermani bolnavi genetic. Sa minta in grup si sub sigla unui club pentru a fi mai credibili asa.


Si cine participa la aceasta minciuna?
Membri DCR in frunte cu sefii lor alesi: majoros andrei csaba – presedinte, catanescu daniela – vicepresedinte, chivu eva - membra Consiliu Director, aronescu romeo - membru Consiliu Director, török jános - membru Consiliu Director.

Cum s-o numi asta cand vanzatorul minte intentionat ca sa obtina profit de la cumparator? Cum se numeste cand vanzatorul minte ca sa ascunda defectele marfii? Dar cand se asociaza mincinosii intre ei in scopul de a fi cat mai credibili in minciunile debitate si de a obtine castiguri materiale de la cei pe care ii amagesc cu minciunile lor?
Inșelăciune, pungășie, șarlatanie, escrocherie ...?
Voi ce ziceti?