Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 27 octombrie 2014

Longevitatea dobermanilor romanesti

...
Longevitatea cainilor dintr-o canisa se calculeaza evident daca esti corect si nu vrei sa inseli pe nimeni prin media longevitatii tuturor cainilor nascuti in aceea canisa si nu doar prin 2, 3 exceptii.
De asta se feresc smenarii romani de dobermani grupati sau nu in DCR de informatii despre decesele cainilor nascuti in canisele lor. De asta nu publica decesele timpurii din motive genetice.
O statistica clara privind cati pui se nasc in canisa lor si cati dintre ei mor tineri de boli genetice ar fi distrugatoare dentru smenul lor.
Statistica asta ar confirma ca este adevarat ce spun eu: ca inmultesc mortaciuni, ca-si bat joc de rasa cu buna stiinta.
Dar nu procedeaza asa ci la fel cum face "patriotul nationale" din "Republica Ploiesti" cel cu "dobermanii stramosesti" pe care doar el ii vede scot in fata  doi trei caini longevivi din tot ce a iesit din canisa lor si zic ca la ei  "e bine si la vara cald". Fac asta stiind bine ce dezastru e in spatele minciunilor debitate de ei.

Si inca ceva. 
Nu-i obligatoriu ca toti puii care au mostenit un bagaj genetic dezastruos sa dezvolte bolile genetice respective. Unii dintre acesti pui nu dezvolta bolile mostenite, mor de batranete dar transmit bolile genetice urmasilor si asta nu-i mai putin grav pentru rasa. Si nu-i mai putin grav pentru ca pornind de la un singur carrier se pot naste o multime de alti pui purtatori de tare genetice.

Ce trebuie sa retinem de aici? 
Trebuie sa retinem ca smenul cu mortaciuni pe post de dobermani este aparat prin nepublicarea intentionata a  informatiilor despre decesele timpurii din motive genetice.

Cat de grav este asta? 
Pai nemtii recunosc de exempu ca la ei mai mult de 6 dobermani din 10 mor tineri doar de o singura boala genetica si anume DCM-ul Asa ca raspundeti-va singuri cat de grav este ca DCR-ul impiedica cunoastarea adevarului despre dobermani in Romania.

PS: De fapt chinologia romaneasca fiind un smen pe bani multi care ca orice smen nu poate exista daca se afla ca-i smen se fereste ca dracu de tamaie de informatiile care s-ar putea transforma in statistici ucigatoare. Despre asta insa vom mai vorbi si in alte postari.