Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 19 septembrie 2014

Din ciclul "Mircea fa-te ca lucrezi"

...
Ciumecii romani de dobermani grupati in DCR se fac ca sunt crescatori de dobermani.
Mortaciunile lor se fac ca sunt sanatoase tun.
Cand dobermanii lor mor tineri de boli genetice se fac ca nu au murit sau se fac ca au murit de ... accident.
Se fac ca le fac teste de sanatate genetica si cand chiar fac testele respective se fac ca habar n-au ca testele alea nu garanteaza nimic.
Se fac ca dobermanii lor participa la concursuri tari.
Se fac ca arbitrii sunt impartiali si ca nu aranjeaza cu ei luarea trofeelor sau ca nu cumpara trofeele.
Se fac ca sunt iubitori de dobermani cand de fapt ei exploateaza doar genitalele cainilor si atunci cand nu le mai servesc la inmultire scapa de ei.
Se fac ca-si aleg cumparatori responsabili pentru viata cainelui, dar de fapt ii aleg pe cei care  cred ca ei sunt crescatori responsabili si nu niste inmultitori de mortaciuni pe post de dobermani.
Se fac ca lupta impotriva minciunii din dobermanistica mondiala (asta pentru ca dezastrul rasei doberman nu mai poate fi ascuns ca acum opt ani) dar participa cu sarg la desavarsirea dezastrului pentru ca doar ... se fac ca lupta.
...
Ce nu se fac?
Nu se fac ca iau bani buni, chiar foarte buni vanzand caini cu grave tare genetice de sanatate.


Iau banii astia fara rusine si fara regrete. 
Ii iau de la cei care cred in minciunile lor.