Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 15 august 2014

Sa punem punctul pe i

...
Pentru oricine e cu mintea la el acasa e mai mult decat clar ce fac cei care-si zic crescatori de dobermani asociati in clubul de rasa DCR. Asociati intr-un club pentru ca sa aiba spatele asigurat asa cum sunt ei convinsi. Este clar ce fac pentru ca ei insisi povestesc cum trag tzepe evident naivilor pentru ca daca n-ar fi naivi ar putea fi doar neavizati pentru o perioada scurta de timp dupa care inteligenta i-ar face sa se dumireasca.
Spunea odata unul dintre acesti acesti smenari ca Mariana si cu mine "nu vom fi crezuti pentru ca noi suntem doar doi iar ei sunt multi".
Este partial corecta aceasta afirmatie.
 

Este corecta pentru categoria smenarilor nou veniti care au mirosit ca e rost de bani obtinuti din tzepele cu dobermani bolnavi genetic facuti lei paralei peste noapte prin aranjamente, pupare in kr, adeziune la sistem, sau pur si simplu cumparare de trofee ("sponsorizare"). Ei nu ca nu ne cred, pe ei pur si simplu nu-i intereseaza adevarul. Adevarul asta le pericliteaza smenul. Ei vor bani si din acest motiv pe ei ii intereseaza doar sa se integreze in sistemului care smenuieste de la naivi/eventual neavizati sute de euro pentru o ghioarla bolnave pe post de doberman. Pe acesti indivizi i-a interesat doar sa faca pe plac sistemului ca sa-i integreze si ca atare ne-au si atacat cu injurii si amenintari.
 

Si mai este corecta aceasta afirmatie si pentru categoria naivilor pentru care cititul si mai ales ganditul este un adevarat chin. O argumentatie logica pentru astfel de indivizi este un exercitiu cu care ei nu-au fost deprinsi si nici nu sunt in stare sa-l urmareasca ca sa nu spun un cuvant mai mare ... sa-l inteleaga. Ei iau ce li se serveste de-a gata fara sa li se ceara chinul de a gandi.
 

Pentru aceste doua categorii de oameni Mariana si cu mine chiar scriem degeaba.
Noi am spus de nenumarate ori ca noi scriem nu pentru aceste doua categorii de oameni ci pentru oameni ca noi. Scriem pentru lumea din care ne-am straduit o viata intreaga sa facem parte. Oameni ca noi pe care i-am avertizat ca sunt trasi pe sfoara cu dobermani necorespunzatori. De asta ne-am retras imediat dupa ce i-am cunoscut pe cei care-si zic crescatori de dobermani. Nu erau de noi. Ne-a fost rusine ca nu cumva persoane din lumea nostra sa ne vada intr-o astfel de companie. O asociere cu tzeparii era compromitatoare pentru noi. Facusem o greseala ca-i crezusem altfel si am reparat repede greseala. 
Noi scriem pentru oameni care-si castiga painea fara smecherii, tzepe, minciuni.  
Noi scriem pentru oameni care nu sunt naivi.

Si atunci hai sa punem puntul pe i.
Oricat de minoritara este lumea asta a noastra cea pentru care noi scriem totusi ea nu este alcatuiata doar din Mariana si din mine si o spun din experienta proprie pentru ca o viata intreaga am intalnit si multi oameni care sunt ca noi. Oameni pe a caror apreciere la adresa noastra punem mare pret. Din acet motiv afirmatia "nu vom fi crezuti pentru ca noi suntem doar doi iar ei sunt multi" este doar partial adevarata.
Suntem crezuti de oameni ca noi.