Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 20 august 2014

Nu exista breeder de doberman responsabil

...
Cel putin printre cei pe care-i cunosc eu in opt ani de cand urmaresc situatia rasei doberman. 
Absolut toti inmultesc dobermani cu grave tare genetice de sanatate care au facut ca speranta de viata a dobermanului sa coboare dramatic de la 12-14 ani la 6-7 ani.
Daca tu vrei sa-ti cumpari un doberman dupa tot ce ai citit pe blogul meu esti liber s-o faci. 

Ai sansa imens de mare sa-ti ingropi dobermanul tanar. 
Nemtii de exemplu recunosc ca peste 60% din dobermanii lor mor inainte de vreme doar de o singura boala genetica si anume DCM-ul. Atentie insa sunt multe alte boli cu transmitere genetica care fac si ele prapad in randul rasei. eva chivu (al carei nume eu consider ca nu merita sa-l scriu cu litera mare dupa inconstienta de care da dovada) membra in conducerea Dobermann Clubului Roman recunoaste public ca DCM-ul este in toate liniile de dobermani pe care le inmultesc ei.
Si sa nu uit. Am avut in anii astia trei dobermani. Primul a murit la 7 ani de probleme renale, al doilea la nici trei ani de DCM si femela pe care o am acum are 6 ani impliniti si tremur de grije ca poate muri oricand daca ma uit ce antecedente are in pedigree.
Rasa doberman este terminata si asta din momentul in care cresterea dobermanului a devenit o afacere. 

Goana dupa profit a atras tzeparii care ar inmulti-o si pe ma-sa ca sa faca bani. Selectie dupa sanatatea exemplarelor nu exista. Exemplarele care sunt inmultite sunt alese doar dupa numarul trofeelor luate si asta pentru ca numarul si valoarea trofeelor cresc pretul de vanzare al puilor. Dar tine cont ca trofeele nu au legatura nici macar cu valoarea chinologica a exemplarului respectiv pentru ca sunt obtinute prin "aranjamente" sau pur si simplu cumparate de crescator.
Asa ca alegerea iti apartine.
Daca vrei sa ingrasi tzeparii iar tu sa te alegi cu un doberman infirm sau mort timpuriu este treaba ta.
Eu te-am avertizat.