Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 30 iulie 2014

Asta ar fi fost unul din rolurile contractului de vanzare cumparare

...
Pune unul dintre ciumecii cu ghioarle bolnave pe post de dobermani o poza cu un doberman abandonat. Vai mama lui cum arata. Pune poza si se intreaba ciumecul: "ce kkt de om e ala care l-a abandonat"?
Raspunsul este unul singur: este genul de cumparator selectionat de ei ciumecii membri sau nu in DCR, adica snob cu bani si prost facut gramada. Un individ care inghite pe nemestecate toate enormitatile debitate de ciumeci.

Asa ca nu va mai dati rotund dragi ciumeci membri sau nu in DCR.
Nu va mai prefaceti mirati si indurerati cand dati de dobermani abandonati.
Aveti ce-ati sadit ani la rand. 
Ati gonit cumparatorii constienti de drepturile pe care le au atunci cand platesc pentru un doberman sau cand platesc pentru o jurizare corecta intr-o expozitie. Ati gonit pe cei care punandu-va intrebari si criticandu-va va incomodau in smenul cu caini bolnavi genetic pe post de dobermani.
Asa ca in afacerea cu dobermani au ramas doar prostii si escrocii.
Si atunci nu-i deloc de mirare ca sunt strazile pline de dobermanii
abandonati ai ciumecilor membri sau nu in DCR .
Asta era unul din rolurile contractului de vanzare cumparare. Sa responsabilizeze si cumparatorul si vanzatorul. Numai ca asociatia ciumecilor romani de dobermani adica DCR-ul a facut tot ce i-a stat in putere sa faca pentru idiotizarea viitorilor cumparatori. Idiotizarea era pentru ei absolut necesara pentru ca viitorii cumparatori sa scoata banul fara sa observe ca ei cumpara caini cu grave tare genetice de sanatate care mor din ce in ce mai tineri.