Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 15 ianuarie 2014

Inca o dovada ca cei din DCR sunt doar inmultitori si nu crescatori de dobermani

...
"he is a very powerful boy" 

este caracterizarea facuta de georgiana badea masculului Lord Best of Island la care a fost montata o femela de-a ei. 
Despre bagajul genetic privind sanatatea nu spune nimic.
S-ar putea sa aiba dreptate si masculul respectiv sa fie totusi "a very powerful boy" dar asta cu mascul puternic numai in ceea ce priveste transmiterea DCM-ului pentru ca masculul admirat de respectiva cu scopul de a-i face reclama are DCM printre ancestorii lui atat pe linie materna cat si paterna.
Oricine poate verifica asta uitandu-se in pedigree, identificand ancestorii si cautand pe net din ce motiv au murit Akuna Matata de Grande Vinko, Tigr iz Slavnoi Stai si ... nu numai. Poate verifica ca acesti ancestori morti de o bola genetica grava care face ravagii sunt prezenti in pedigreeul masculului atat pe linia materna dar si paterna. La fel oricine poate calcula utilizand informatiile de pe internet ce coeficient de risc DCM au puii lui. Asta fara a tine cont ca puii au si o mama care este cel putin la fel de catastrofala ca tatal lor lucru care evident va creste cu mult coeficientul de risc.
De ce a montat respectiva la acest mascul cu grave probleme genetice de sanatate?
Pentru ca o doare in ... de rasa. 
Pe ea ca si pe ceilati inmultitori romani de dobermani ii intereseaza doar castigul material.
Si pentru castigul lor material au lucrat ani de zile ca sa "dreseze" oamenii sa fie convinsi ca doar trofeele cele mincinoase sunt importante privind calitatea puilor. Trofee mincinoase petru ca ei inmultitorii romani de dobermani le iau usor prin "aranjamente" cu arbitrul in showuri . 
Despre sanatatea genetica cea neevaluata in showuri nu pomenesc mai nimic. 
Nu pomenesc intentinat pentru ca acolo e problema dezastrului actual al rasei doberman. 
Mortii tineri ii ascund pe cat posibil. 
Cauza deceselor pe motiv de boli genetice nu o investigheaza sau daca o investigheaza n-o comunica.
Pe cei care spun adevarul (care le strica socotelile financiare) si anume ca ei inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR au si inmultesc caini bolnavi genetic ii denigreaza si le blocheaza accesul la informarea celor mai putin cunoscatori...
Ce sa mai vorbim, niste smenari cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani care joaca alba neagra cu cei care inca nu stiu cu cine au de-a face.