Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 13 ianuarie 2014

Confuzii grave in mintea celor care se declara crescatori de dobermani grupati sau nu in DCR

...
Pune cineva o poza de ghioarla si imediat se porneste corul admiratorilor asta evident pentru reclama necesara vanzarii:
"de la el a luat dementa ptr minge" 
zice gelal alievici si il secondeaza daniela hoffmann catanescu si tanara speranta ana teodorescu. Toti trei ridicand in slavi temperamentul unui doberman doar pentru ca este innebunit dupa minge.
Cat de jalnic trebuie sa fii dobermanistic vorbind ca sa confunzi temperamentul necesar unui doberman cu preferinta lui de a se juca cu mingea?
Jalnici cat astia care zic ca-s crescatori, dresori, ... membri sau nemembri in DCR.
Oamenii astia se ocupa cu ceva de care habar n-au.
Habar n-au ce-i ala doberman si la ce serveste el.
Problema ar fi ridicola daca n-ar fi tragica pentru ca oamenii astia in incompetenta lor isi bat joc de viitorul rasei.
Uite inca o dovada cum selecteaza ei dobermanii in buni si in nebuni (sic!).
Ii selecteaza dupa cum se joaca cu mingea.
Ce legatura are temperamentul necesar unui caine de paza si protectie cum este dobermanul cu alergatul "innebunit" dupa minge?
N-are nicio legatura tot asa cum nicio legatura n-au ei cu cresterea dobermanului.
De aia zic eu ca in Romania nu exista crescatori ci doar inmultitori de dobermani grupati sau nu in DCR.