Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 11 august 2020

Distrugerea rasei doberman

"Este un fapt cunoscut acum de orice persoană care a studiat pedigreele și bazele de date." Exact dar cine o spune? Cine vorbeste de acest dezastru? O spune unul care a promovat toate mortaciunile si schilodeniile posibile avand mereu pretentia ca este un "guru" care a avertizat asupra pericolului. De unde a plecat raul asta? Atunci cand un pui de doberman se vinde cu preturi cuprinse intre cateva sute si cateva mii de euro niste neica nimeni care n-au nicio meserie sau care nu si-o practica au dat de Eldorado pe care-l asteptau. In fata acestui banet obtinut repede si usor din genitale de dobermani orice urma de bun-simt, decenta, caracter daca au existat initial s-au topit cat vezi cu ochii. De la mic la mare s-au pus pe facut bani. Vina mica, vina mare s-au impletit intre ele si s-au completat. Si uite asa au faurit repejor o industrie profitabila buzunarului lor si distrugatoare pentru rasa. Azi insa cand dezastrul nu mai poate fi ascuns toti cei care au promovat moartea in rasa asta (crescatori, arbitrii canini, sefi de asociatii si cluburi canine si sa nu uit pe "guru" care si-a facut reclama avertizand dar calcand sanatos in ... ce a avertizat) arata azi cu degetul la ceilalti ...