Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 17 mai 2015

"... kennel, guarantee of quality"

...
Care calitate?
Calitatea obținută în expozițiile trucate cu trofee cumpărate?
Calitatea obținută de mortăciunile tinere îngropate pe șest în fundul curții?
Unde sunt dobermanii mai bătrâni de 7 ani ai "canisei care este o garanție a calității"? E vorba de zeci de dobermani dispăruți în ultimii ani. Dobermani purtați prin expoziții mincinoase și apoi morți tineri.
Chiar așa, există măcar o singură canisă în România care să aibă curajul să-și publice dobermanii morți timpuriu de bolile genetice? Dobermanii ăia aproape toți veniți pe lume în orice canisă din România pentru că situația este identică peste tot, dobermani care mor tineri începând de la câteva luni până la 6-7 ani. 
Ce dracu de calitate e aia când dobermanul cumpărat îți moare sau betegește încă tânăr?
Șmenari nerușinați care îsi fac reclamă mincinoasă ascunși în spatele unei sigle numită Dobermann Club Romania care le oferă paravanul pentru înșelarea cumpărătorilor de dobermani.