Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 6 octombrie 2014

N-a fost niciodata in opozitie

...
Sa nu mai manance kkt.
Cu multi ani in urma a vrut sa ia locul lui dragomir, n-a reusit si ala care nu iarta nimic l-a indepartat.
Dupa care vazandu-se exclus din DCR in 2006 a incercat sa revina.

A incercat si incearca in continuare cu disperare sa-si faca un grup de sustinatori care sa-l impinga in sus.
La cei vechi din dobermanistica romaneasca n-a avut niciun rezultat cu toate ca i-a periat pe rand pe toti din 2006 pana in prezent. Pe cine a pupat azi a scuipat maine si pe cine a scuipat maine a pupat poimaine si schema asta o repeta la nesfarsit. Astia vechii l-au lasat sa le faca reclama gratuita si au profitat de ea.
La noii veniti a avut oarecare succes dar pentru o perioada scurta pana s-au lamurit cu cine au de-a face. Pot insira oricand din 2006 si pana in prezent zeci de noi veniti care au dat "like" la balbataniile lui ca apoi sa nu mai doreasca sa stie de el. Sa nu mai stie de el pentru ca din partea lui s-au ales mai toti cu mortaciuni pe post de dobermani si cu bube in cap. Bube in cap total contraindicate lor care voiau sa vanda pui la pret cat mai ridicat ca d-aia au venit in dobermanistica.
Nu-i mai putin adevarat ca uneori individul asta spune si lucruri partial adevarate. Adevar ciordit de el de la altii cand nu mai poate fi ascuns publicului si modificat de el in asa fel incat sa-i serveasca interesele. Spune deci acest adevar partial (care se numeste mai corect minciuna) situandu-se in cel mai fals mod posibil de partea salvatoare si face apeluri inselatoare de mobilizare in scopul parvenirii propriei persoane.
In concluzie un smecher de duzina pe care l-am cunoscut in 2006 atunci cand dribla pedigree ca sa scoata din ele ce-i convenea lui si care acum este din ce in ce mai disperat pe masura ce trec anii si el care "de la '48 in Camera" n-ajunge la struguri.

Asa ca sa nu mai manance kkt.
N-a fost in opozitie niciodata. 
N-a putut in anii astia sa vanda cati pui si-ar fi dorit si la pretul la care vindeau ceilalti.