Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 3 iulie 2014

Solutia?

...
Solutia ca rasa doberman sa scape de dezastrul in care a fost adusa de inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR.
E simpla aceasta solutie si o prezint de ani de zile numai ca nu le convine inmultitorilor romani de dobermani grupati sau nu in DCR.

Si pentru ca nu le convine repeta papagaliceste ca nu dau solutii.
Solutia este sa:

LASE RASA ASTA IN PACE.
SA SE OCUPE DE ALTCEVA CA NU-i DE EI CRESTEREA DOBERMANULUI.
CRESTEREA RASEI DOBERMAN II DEPASESTE DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.
SA CREASCA MUSTE DE EXEMPLU.SA PLECE CA AU NENOROCIT RASA.

Eu o zic dar ei nu si nu.
Se fac ca nu aud.
Cica nu dau solutii.
Uite ca dau singura solutie valabila si fac asta de opt ani de zile.PS: Ajunge sa citesti prostiile debitate de leorbau ca sa-ti dai seama cu cine ai de-a face. O sa spuneti de ce ma leg de prostiile debitate de el si generalizez la toti inmultitorii. O fac pentru ca acum opt ani prostiile astea treceau pentru multi dintre inmultitorii de dobermani grupati sau nu in DCR drept invataminte. Ii cereau parerea cand voiau sa faca o monta. Si montele respective s-au dovedit ... vai mama lor. Acum nu ca s-au desteptat ei si au vazut goliciunea de cunostinte si idei a leorbaului ci leorbaul i-a umplut de draci pe toti. I-a umplut de draci pentru ca lovind public in toti ceilalti inmultitori a vrut sa se scoata pe el in fata. "Big Breeders" si "Big Judges" sunt de vina pentru dezastrul rasei zice el. El nu are vina dar asta pentru ca n-a ajuns la cascaval. N-a fost niciodata nici "Big Breeders" si "Big Judges". Asa ca l-au trecut la index si zic acum ca abereaza. Zic ca abereaza dar fac aceleasi monte catastrofale pentru bani. 


PPS: Iar pentru cine nu ma crede sa incerce sa afle cat de tineri si de ce le mor dobermanii inmultitorilor romani de dobermani, dobermanii cei coafati in expozitii "aranjate" si/sau cu titluri "cumparate". Adevarul intotdeauna este simplu.