Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 22 iulie 2014

Apropo de Austria

...
Pentru ca vad ca sunt poftit sa comentez despre rezultatele dobermanisticii romanesti in Austria o fac cu placere.

Poate credeati ca s-a schimbat ceva in anii care au trecut in dobermanistica romaneasca.  Poate credeati ca noile generatii de inmultitori de dobermani sunt altfel.   Poate credeati ca o sa va spuna ei ca prin Austria au mai trecut si inmultorii mai batrani cu dobermanii lor. Poate credeati ca o sa va spuna ca pe plaiurile austriece au facut ... poteca cu cainii lor. Poate credeati ca o sa va spuna ca de fapt din cand in cand acolo in Austria au luat trofee dar ... la juniori. Poate credeati ca o sa va spuna ca de fapt trofeul luat la juniori nu prea conteaza motiv pentru care se acorda cu ...  Poate credeati ca o sa va explice ca nu prea conteaza pentru ca dobermanul este in formare la varsta junioratului. Ca degeaba este el foarte bun (daca este pe bune asa) ca junior daca matur nu confirma.  Poate credeati ca o sa va spuna ca de trofeele luate la juniori cei care stiu ceva chinologic vorbind nu prea tin cont asteptand confirmarea cand dobermanul ajunge la maturitate. Poate credeati ca o sa va spuna ca oricum orice trofeu la juniori sau la seniori nu valoreaza doi bani daca acel caine are tare genetice de sanatate pe care le transmite urmasilor...

In fine poate credeati ca o sa fie corecti cu voi si o sa va spuna adevarul in miile de postari pe paginile personale sau pe forumurile de discutii. Sa va spuna adevarul nu sa-si faca reclama mincinoasa cu trofee cel mai adesea "aranjate sau cumparate".

Si ca sa nu zica cineva ca fabulez un mic exemplu.
Un anunt de acum cativa ani:
"Azi dimineata ne-am intors si noi din Austria cu super rezultate ..."
Doi ani mai tarziu acelasi autor scrie despre acelasi caine cu care se lauda cu "super rezultatele" din Austria ca a sterilizat cainele pe motiv de "HD4" si ca nu va face niciodata pui. 

Bravo ei ca n-a nenorocit si alte generatii cu displazia cea cu transmitere ereditara.  
Bravo ei cu atat mai mult cu cat si azi la ani de zile dupa sterilizare celalalt coproprietar se lauda cu nerusinare cu femela castrata.
Deci la ce servesc trofeele chiar daca sunt luate pe merit? 
La ce servesc ele daca despre sanatatea genetica se pastreaza secretul? Cine vorbeste despre faptul ca dobermanii lor mor ca mustele din ce in ce mai tineri sunt "dusi cu pluta" cum zice cea cu limbaj de boarfa de pe centura capitalei.
La ce servesc trofeele daca puii dobermanilor cu trofee vor mosteni grave tare genetice de sanatate? La ce servesc trofeele daca dobermanii lor vor muri din ce in ce mai tineri?
Servesc doar la aburirea cumparatorilor pentru ca ei inmultitorii sa faca bani, cati mai multi bani.


Morala este una singura inmultitorii romani de dobermani actuali mint de ingheata apele la fel ca cei mai vechi inmultitori bazandu-se pe faptul ca multi dintre potentialii lor clienti nu cunosc ... istoria.